Antena 3 CNN Actualitate Educație Simulare Evaluare Naţională 2022. Astăzi are loc proba la limba maternă

Simulare Evaluare Naţională 2022. Astăzi are loc proba la limba maternă

Astăzi o parte dintre elevii de clasa a VIII -a susţin examenul de simulare pentru Evaluarea Naţională 2022 la limba maternă. Prima probă a avut loc luni şi a fost la limba şi literatura română, iar ieri a avut loc proba de matematică.

Simulare Evaluare Naţională 2022. Astăzi are loc proba la limba maternă
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    06 Apr 2022   •   08:25

Ministerul Educaţiei a publicat în luna ianuarie calendarul examenelor naţionale, bacalaureat 2022 şi evaluare naţională 2022.  

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Naţională

Primii care au susţinut testările au fost viitorii abolvenţi de liceu, care au terminat problemele de Bac 2022 pe 30 martie sau 31 martie.

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Naţională 2022: 4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă; 5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă; 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă; 14 aprilie 2022 – Afişarea rezultatelor

Cum se rezolvă subiectele

Timpul destinat rezolvării subiectelor este de două ore pentru fiecare dintre probele Evaluării Naţionale. Timpul începe să se scurgă din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor. Pentru Evaluarea Naţională 2022, subiectele sunt redactate sub forma unei broşuri care este tipărită faţă-verso.

Pentru subiectele care nu sunt prevăzute cu spaţii de rezolvare pe broşură, elevul rezolvă subiectele pe o ciornă, apoi trece rezultatele finale în broşură. Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea.

Rezultate la Evaluare Naţională 2022

Rezultatele obţinute la simularea examenului de Evaluare Naţională 2022 nu se afişează şi nu sunt făcute publice. În schimb, rezultatele sunt comunicate individual fiecărui elev în parte de către profesorul de competenţă.

"Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor", se arată în procedura anunţată de Ministerul Educaţiei.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close