Antena 3 CNN Actualitate Educație Sindicaliștii din Educaţie de la Iași cer intervenția preşedintelui Klaus Iohannis

Sindicaliștii din Educaţie de la Iași cer intervenția preşedintelui Klaus Iohannis

Sindicaliștii din Educaţie de la Iași cer intervenția preşedintelui Klaus Iohannis în situaţia creată de greva profesorilor.

de Georgiana Adam    |    28 Mai 2023   •   13:44

"Îl rog pe domnul Klaus Iohannis ca în calitatea de şef al statului român să intervină ca mediator în conflictul deschis dintre salariații din Educație și Guvern. 

Revolta noastră a depășit stadiul unei interpretări doar economice. În acest moment ne referim în primul rând la DEMNITATE. 

Jignirile repetate și "ofertele" batjocoritoare făcute de către Executiv (zile libere, vouchere sau prime), coroborate cu refuzul de a negocia SALARII au condus la o stare de revoltă fără precedent.

Luni, de la ora 11, vom fi prezenți din nou în fața Prefecturii Iași, iar marți peste 250 de membri USLIP (5 autocare) se vor deplasa la București.  

Citeşte şiUltima ofertă a Guvernului pentru profesorii care sunt în grevă: prime. "Este un efort bugetar care depăşeşte 700 milioane lei"

Guvernul României are întreaga responsabilitate pentru problemele pe care cu bună știință le generează în acest moment elevilor, profesorilor și părinților. 

Domnule Președinte, autoritatea conferită de funcția pe care o aveți și mecanismele constituționale vă permit să interveniți.  

Îmi amintesc de greva din anul 2005 și de medierea făcută de președintele de atunci, domnul Traian Băsescu. Este cazul ca și dumneavoastră să procedați la fel în acest moment. 

Vă asigur cu toată sinceritatea de hotărârea membrilor noștri de sindicat de a continua această acțiune până în momentul soluționării revendicărilor noastre. 

Cu stimă și responsabilitate, 

Prof. Laviniu Adrian Lăcustă 

Președinte USLIP IAȘI

Iaşi, 28 mai 2023", este mesajul transmis de profesorul Laviniu Adrian Lăcustă, duminică, pe pagina de Facebook.

Îl rog pe domnul Klaus Iohannis ca în calitatea de Șef al Statului Român să intervină ca mediator în conflictul deschis...

Publicată de Laviniu Adrian Lăcustă pe Duminică, 28 mai 2023

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close