Antena 3 CNN Actualitate Educație SPL Sørensen, omagiat de Google cu un Google Doodle special. Chimistul care a schimbat lumea

SPL Sørensen, omagiat de Google cu un Google Doodle special. Chimistul care a schimbat lumea

SPL Sørensen, omagiat de Google cu un Google Doodle special. Chimistul care a schimbat lumea
29 Mai 2018   •   13:10

SPL Sørensen Søren Peder Lauritz Sørensen (un.9.1868-2.12.1939) a fost un chimist danez, celebru pentru introducerea conceptului de pH, o scală pentru măsurarea acidității și alcalinității. Sa născut în Havrebjerg, Danemarca. SPL Sørensen este omagiat de Google cu un Google Doodle special. SPL Sørensen

SPL Sørensen Din 1901 până în 1938 a fost șeful prestigiosului Laborator Carlsberg, Copenhaga.

SPL Sørensen In timp ce lucreaza la Laboratorul Carlsberg a studiat efectul concentrației ionilor asupra proteinelor, și deoarece concentrația ionilor de hidrogen era deosebit de importantp, el a introdus-scara pH-ului ca un simplu mod de a O exprima în 1909.

SPL Sørensen Articolul în care a introdus scara (folosind notația pH, a descris două metode noi pentru măsurarea acidității. Prima metodă se bazează pe electrozi, în timp ce a doua implică compararea culorilor probelor și a unui set preselectat de indicatori.

SPL Sørensen La 29 mai 2018, a fost onorat într-o Google Doodle pentru crearea scării pH.

SPL Sørensen Viața personală

SPL Sørensen S. P. Sørensen s-a născut în Havrebjerg în 1868. Fiul unui fermier, a început studiile la Universitatea din Copenhaga, la vârsta de 18 ani a vrut sa faca o cariera in medicina, dar sub influența chimistului SM Jørgensen a decis să treacă la chimie.

SPL Sørensen În timp ce studia pentru doctorat, a lucrat ca asistent în chimie la laboratorul Institutului Politehnic Danez și a asistat într-un studiu geologic al Danemarcei.

SPL Sørensen Era căsătorit de două ori. A doua soție a lui a fost Margrethe Høyrup Sørensen care l-a ajutat în studiile sale.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close