Antena 3 CNN Actualitate Educație Studenții ecologiști și-au ales președintele de onoare: "Suntem norocoși pentru că putem să ne gândim împreună la viitorul nostru"

Studenții ecologiști și-au ales președintele de onoare: "Suntem norocoși pentru că putem să ne gândim împreună la viitorul nostru"

Studenții ecologiști și-au ales un președinte onorific, în cadrul Conferintei Ziua Pământului - Earth Day - The Day After Tomorrow.

Studenții ecologiști și-au ales președintele de onoare: "Suntem norocoși pentru că putem să ne gândim împreună la viitorul nostru"
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2023   •   17:42

Pentru eforturile sale de a promova protejarea mediului, jurnalista Lavinia Șandru a fost aleasă președinte de onoare al Asociației Studenților Ecologiști, din cadrul Universității Ecologice București.

Participanții au făcut un apel la conjugarea eforturilor autorităților centrale și locale, companiilor, mediului academic și voluntarilor, pe direcția protecției mediului și a patrimoniului natural și cultural.

Mediul academic și Uniunea Ziariștilor Profesioniști și-au dat mâna pentru protejarea mediului și a patrimoniului natural și cultural, conferința fiind organizată de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, Universitatea Ecologică și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și susținută printre altii de Editura Litera, BAT și Domeniile Urlati a adunat peste 200 de studenti în aula Universității Ecologice Bucuresti.

Cea de-a doua ediție a conferinței Earth Day, The Day After Tomorrow, a reunit, în contextul aniversar marcat de Ziua Pământului, factori de decizie din mediul guvernamental, non-guvernamental și antreprenorial pentru un schimb de opinii dedicat dezvoltării durabile, protejării mediului și conservării patrimoniului și își propune să contureze soluții pentru accelerarea tranziției la un model de dezvoltare care să promoveze energia curată, eficiența energetică și o conduită responsabilă în privința protejării naturii.

Citește și: Noi specializări universitare în România: Anunţul făcut de Guvern

"Acest forum ecologist este o tribună de exprimare a ideilor, de lansare a inițiativelor și proiectelor sub semnul Zilei Pământului.

Primul gând al nostru este acela că o Românie ecologistă, a prezentului și viitorului european, este principalul proiect de țară pe care noi, Universitatea Ecologică din București, înțelegem să-l exprimăm și să-l servim”, a spus prof. univ. dr. Mircea Duțu, președinte al Universității Ecologice București, în deschiderea evenimentului.

"Ne dorim ca aceste eveniment să fie elementul central al unei săptămâni pe care am numit-o Săptămâna Verde a Pământului.

Am început cu Ziua Pământului, pe 22 aprilie, marcată pentru prima dată în 1970, în SUA.

Suntem cu adevărat norocoși pentru că putem să ne gândim împreună la viitorul nostru.

Fiecare poate să se gândească la ce va face el. Putem să construim împreună acest viitor”, a punctat Lavinia Șandru, președinte al Inițiativei Ecologiste Europene.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close