Antena 3 CNN Actualitate Educație Subiecte la Evaluarea Națională 2021, clasa a VIII-a: Modele de subiecte și baremele la Română și Matematică

Subiecte la Evaluarea Națională 2021, clasa a VIII-a: Modele de subiecte și baremele la Română și Matematică

Examenul de Evaluare Națională 2021 începe marți, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, și continuă în 24 iunie cu examenul la Matematică. Structura subiectelor s-a schimbat, iar elevii trebuie să rezolve, în premieră, cerințe concepute după modelul testelor PISA.

Subiecte la Evaluarea Națională 2021, clasa a VIII-a: Modele de subiecte și baremele la Română și Matematică
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    21 Iun 2021   •   19:14

Subiecte Evaluare Națională 2021. Ministerul Educației a pus la dispoziția elevilor de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru examenul de Evaluare Națională 2021 modele de subiecte, de tipul testelor de antrenament și baremele de corectare, în mai multe seturi de pregătire la Română și Matematică.

Ultimele seturi de teste au fost publicate în 31 mai și ultimele seturi de bareme în 4 iunie. Programele pentru examen au fost actualizate la începutul anului, iar subiectele vor fi stabilite ținând cont de conținuturile prevăzute în acestea. În ianuarie 2021, ministerul a publicat și noi modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională. Sunt tipuri de subiecte concepute pe m odelul testărilor internaționale.

 

Subiecte și bareme la Limba și literatura română, Evaluare Națională 2021 – clasa a VIII-a

 

La examenul de Evaluare Națională 2021, la primul subiect elevii vor primi două texte care pot fi redactate în stiluri diferite. Pornind de la aceste texte, se testează mai întâi capacitatea elevului de a culege informații din cele două texte, prin întrebări specifice. Treptat, apar cerințe mai elaborate, care vor să verifice capacitatea elevului de a înțelege mesajul celor două texte, mijloacele prin care se transmite, trebuie să facă o analogie cu alte texte studiate și să redacteze un text de tip argumentativ.

În a doua parte a subiectului I (punctul B), sunt verificate noțiuni de vocabular și gramatică. De asemenea, elevii trebuie să știe că unele răspunsuri sunt de tip grilă, altele de tip corect-incorect, iar pentru cele mai elaborate, de tip argumentativ, există o limită de cuvinte. Elevul scrie totul pe foaia de examen, iar spațiul unde are de formulat texte proprii este liniat, potrivit Edu.ro.

Subiect Română Simulare EN VIII 2021

Barem Română Simulare EN VIII 2021

Subiect Română Simulare EN VIII 2021 – minorități

Barem Română Simulare EN VIII 2021 – minorități

Subiecte și bareme la Matematică, Evaluare Națională 2021 – clasa a VIII-a

 

Matematica are și ea o structură a subiectelor modificată față de examenele de capacitate din anii anteriori. Sunt trei subiecte mari, notate cu câte 30 de puncte, fiecare cu mai multe puncte și subpuncte.

Subiect Matematică Simulare EN VIII 2021

Barem Matematică Simulare EN VIII 2021

Cum se va desfășura examenul la Evaluare Națională 2021

Reamintim că din acest an subiectele sunt sub forma testelor PISA – pe broșuri de 10 pagini. Pentru rezolvarea acestora, elevii au la dispoziție 2 ore. De asemenea, 15 minute vor fi alocate pentru completarea colțului broșurii, care va închis și lipit.

Prima probă a Evaluării Naționale 2021 va avea loc la limba și literatura română, pe 22 iunie, urmată pe 24 iunie de proba la matematică. Examenul se va încheia pe 25 iunie, cu proba la limba și literatura maternă

Accesul în unitățile de învățământ se va realiza până la ora 8:30. De asemenea, probele scrise pentru Evaluarea Națională încep la ora 09:00.

Pe 29 iunie 2021 – (până la ora 14:00) va avea loc afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor. 

Tot pe 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) se poate face depunerea contestațiilor. Soluționarea contestațiilor se va face în perioada 30 iunie – 4 iulie. Pe 4 iulie are loc și afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close