Antena 3 CNN Actualitate Educație Subiectele de la Evaluare Națională conțin lucruri rupte de realitate! Ce spune un profesor de top

Subiectele de la Evaluare Națională conțin lucruri rupte de realitate! Ce spune un profesor de top

Rezultate edu.ro Evaluare Națională 2020. Subiectele de la Evaluarea Națională 2020 sunt pur teoretice, fără nicio legatură cu viața reală, susține profesorul Sorin Borodi.

Subiectele de la Evaluare Națională conțin lucruri rupte de realitate! Ce spune un profesor de top
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    17 Iun 2020   •   13:30

Profesorul de matematică Sorin Borodi a analizat subiectele date miercuri, 17 iunie, la Evaluarea Națională 2020.

„Nota 10 e destul de greu să se obțină. În special din cauza geometriei plane, este vorba despre problema 1 de la Subiectul III, punctele b și c nu o să fie rezolvate de prea mulți elevi, după părerea mea. Acelea vor face diferența între nota 9 și nota 10. Dificultăți au întâmpinat elevii și la un subpunct de la ultima problema de geometrie în spațiu, punctul c.

Rezultate edu.ro Evaluare Națională 2020. Nota 10 e greu să se obțină

În rest, nota 5 e destul de ușor de obținut. În special subiectele I și II au fost destul de previzibile, asemănatoare celor din subiectele din anii trecuți și celor din testele de antrenament. Din păcate, subiectele continuă să conțină lucruri rupte total de realitate. Sunt pur teoretice, fără nicio legatură cu viața reală, cu concretul. Nu se poate evalua cu un astfel de subiect modul în care un elev știe să aplice în viața reală ceea ce a învățat la matematică până în gimnaziu.

E ca și cum ținta ar fi olimpiada și nicidecum aplicarea în viața reală a cunoștințelor învățate de copii”, susține profesorul de matematică Sorin Borodi, potrivit edupedu.ro.

SUBIECTE matematică Evaluare Națională 2020

Elevii au primit miercuri spre rezolvare trei subiecte, fiecare cu câte 30 de puncte. 10 puncte se primesc din oficiu.

Unde se afișează rezultatele de la Evaluarea Națională 2020? Răspunsul Ministerului Educației

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate luni, 22 iunie 2020.

Rezultate obținute de elevi la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, atât la avizerele centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close