Antena 3 CNN Actualitate Educație Telefoanele mobile ale elevilor vor putea fi confiscate de profesori. Noua decizie a Ministerului Educației

Telefoanele mobile ale elevilor vor putea fi confiscate de profesori. Noua decizie a Ministerului Educației

Telefoanele mobile ale elevilor vor putea fi confiscate de profesori. Noua regulă este trecută pe lista unui amendament adus legilor Educației, susținut și de ministrul Ligia Deca.

Telefoanele mobile ale elevilor vor putea fi confiscate de profesori. Noua decizie a Ministerului Educației
Sursa foto: Getty Images I SolStock
de Ştefan Petrică    |    25 Apr 2023   •   16:39

Telefonul mobil, strict interzis pe parcursul orelor de curs din învățământul preșcolar, primar și gimnazial.

Acest proiect este susținut de ministrul Educației, Ligia Deca, și de PNL, PSD, AUR, UDMR și minorități.

"Utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial inclusiv în timpul activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ, cu excepția utilizării acestora în scopul educativ, sau în spații autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ.

Nerespectarea prevederilor poate duce la preluarea echipamentului de către personalul unității de învățământ în vederea predării, după caz, către părinți/tutori legali ai beneficiarilor primari minori sau elevi conform regulamentului intern al unității de învățământ", potrivit comunicatului Comisiei de Educație.

Citește și: Anul școlar s-ar putea încheia la sfârșitul lunii mai, din cauza grevei generale a profesorilor

"La nivelul asociației suntem și nu suntem de acord cu această propunere.

Într-adevăr dependența de telefoane, mai ales pentru cei mici este o problemă reală.

Deși suntem de acord ca această problemă să fie rezolvată, nu credem că prin confiscarea dispozitivelor electronice problema aceasta se va rezolva.

Dacă profesorii ar confisca un telefon în momentul în care aceștia observă că telefonul mobil este utilizat de elev în timpul orei, atunci copilul nu-și va mai folosi telefonul pentru că acesta va fi confiscat.

Însă, în momentul în care confiscăm toate telefoanele din start, pornind de la premisa că toți elevii vor utiliza telefonul, fapt care nu este adevărat.

Sunt multe situații în care elevii stau pe telefoane și nu sunt atenți la ore, dar dacă profesorul va avea autoritatea de a confisca telefonul pe perioada de curs, atunci vom rezolva această problemă, dar într-un mod mai moderat", a declarat Matei Alexandru, președintele Asociației Elevilor.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close