Antena 3 CNN Actualitate Educație Tinerii Dezvoltă România. Stop exodului de inteligență!

Tinerii Dezvoltă România. Stop exodului de inteligență!

Sub acest slogan, studenții din România sunt încurajați să participe la un concurs în care trebuie să numească 3 motive pentru care ar vrea să rămână în România.

Tinerii Dezvoltă România. Stop exodului de inteligență!
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Gabriel Brezeanu
de Georgiana Adam    |    10 Mai 2022   •   18:34

Concursul este organizat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei și Uniunea Studenților din România și se adresează tuturor studenților din România care participă la Congresul Studenților din România, eveniment ce va avea loc în perioada 19-22 mai 2022, la București.

Tema din acest an a Congresului este "Stoparea exodului de inteligență", o temă ce se află în concordanță cu viziunea fundației care își propune pentru dezvoltarea României.

Organizatorii concursului își propun astfel să identifice motivele pentru care studenții ar alege să rămână în țară.

Exodul inteligenței din România către Occident constituie un subiect de mare importanță care însă nu se mai află demult în atenția autorităților din România, asta deși acesta ar trebui să reprezinte unul dintre interesele de bază ale discursului politic și public românesc.

Conform statisticii realizate de insse.ro, în 2020, aproximativ 25.000 de tineri cu vârstele cuprinse între 20-24 de ani au părăsit România.

Deși numărul pare alarmant, acesta este în scădere în comparație cu datele din 2019, când peste 30.000 de tineri au ales tarile străine.

În cazul populației tinere, motivele din spatele acestei decizii sunt bine definite: lipsa locurilor de muncă bine plătite, sistemul educațional precar sau lipsa unei rute bine definite în țară.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close