Antena 3 CNN Actualitate Educație Vești bune pentru elevi și studenți. Navetiștii ar putea avea locuințe de serviciu

Vești bune pentru elevi și studenți. Navetiștii ar putea avea locuințe de serviciu

Vești bune pentru elevi și studenți. Navetiștii ar putea avea locuințe de serviciu
Sursa foto: Foto: freeimages.com
de M.Z.    |    11 Aug 2016   •   09:01

Aleșii se gândesc la o propunere legislativă prin care să le ușureze munca elevilor și profesorilor care sunt nevoiți să străbată zilnic kilometri întregi pentru a ajunge la școală. 

Politicienii vor să ceară ca în acele localități în care se face naveta, pentru ca dascălii și copii să ajungă la școală, să se construiască locuințe sociale în care să stea locuiască profesorii și copii, potrivit Libertatea.ro.

”Există programe europene prin care primăriile pot atrage ușor bani pentru astfel de nevoi. Este un efort foarte mare atât pentru profesori cât și pentru elevi să facă naveta dintr-o localitate în alta. Mai e și un efort financiar destul de important pentru aceștia. Ar trebui ca acele primării ale localităților în care dascălii și elevi sunt navetiști să atragă bani europeni și să facă blocuri și internate. Cu o cofinanțare de la Guvern acest lucru este ușor de realizat”, au spus aleșii care vor depune legea.

Aceste locuințe nu vor fi însă gratuite pentru chiriașii lor, ci vor plăti lunar o sumă de până la 150 de lei, în funcție de confortul asigurat.

×
Subiecte în articol: elevi profesori
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close