Antena 3 CNN Actualitate Ei sunt Ionela şi Darius, doi foşti poliţişti care au devenit proprietarii unei afaceri de succes în Franţa: "La început am crezut că e o glumă"

Ei sunt Ionela şi Darius, doi foşti poliţişti care au devenit proprietarii unei afaceri de succes în Franţa: "La început am crezut că e o glumă"

Ionela şi Darius au renunţat la cariera de poliţişti şi au pus bazele unei afaceri de succes în viticultură în Franţa. Iată povestea lor.

Ei sunt Ionela şi Darius, doi foşti poliţişti care au devenit proprietarii unei afaceri de succes în Franţa: "La început am crezut că e o glumă"
Sursa foto: pleinchamp.com
de Claudia Popovici    |    15 Mai 2023   •   20:44

În 2010 Ionela şi Darius (39 și, respectiv, 35 de ani) au decis să renunțe la cariera de poliţişti şi au plecat pentru a munci în Franţa în agricultură, alternând între grădinărit și viticultura.

După ce au învățat limba franceză şi s-au așezat la o locuință în Vallet, în inima regiunii viticole Nantes, cei doi foști poliţişti s-au fost angajat ca fermieri pe o moşie din zonă. 

După doar nouă ani, în care Ionela şi Darius au dat dovadă de implicare şi seriozitate în muncă, proprietarii moșiei le-au propus să preia afacerea.

Motivul principal a fost că cei doi proprietari aveau de gând să se pensioneze şi niciunul din copii lor nu voiau să ducă mai departe afacerea familiei.

Citeşte şi: Aproape 60% dintre antreprenorii din România vor ca afacerea să rămână în familie

„Dacă aș fi transmis afacerea copiilor mei, i-aș fi însoțit, deci de ce să nu îi însoțesc pe Darius și Ionela? Avem o înțelegere, totul este scris”, a spus proprietarul moșiei, publicaţiei pleinchamp.com, citată de adevărul.ro. 

„La început am crezut că e o glumă, nici nu ne-am imaginat vreodată asta”, a mărturisit Ionela sursei citate. 

Transferul proprietății (finalizat în octombrie 2022, când au devenit oficial proprietarii unei crame de 45 de hectare în La Chapelle-Heulin. 

Acum Ionela şi Darius duc mai departe o afacere de succes şi caută soluţii pentru a găsi şi menține forţa de muncă. 

Citeşte şi: Bani de la stat pentru deschiderea unei afaceri. Cine sunt românii care pot beneficia de 100.000 de euro

×
Subiecte în articol: Franta fosti poliţişti fermieri
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close