Antena 3 CNN Actualitate ELCEN, după ultima avarie din București: Rețeaua de termoficare e în stare tehnică gravă!

ELCEN, după ultima avarie din București: Rețeaua de termoficare e în stare tehnică gravă!

ELCEN atrage din nou atenția asupra stării tehnice grave în care se află rețeaua de termoficare.

ELCEN, după ultima avarie din București: Rețeaua de termoficare e în stare tehnică gravă!
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    05 Dec 2020   •   17:25

”Atragem din nou atenția asupra stării tehnice grave în care se află rețeaua de termoficare”, transmite ELCEN, după ultima avarie în Capitală.

Electrocentrale București informează că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a produs o avarie la instalațiile din cadrul CET București Sud ”al cărei efect s-a propagat către o parte din echipamentele energetice determinând declanșarea acestora”.

A fost avarie la instalațiile din cadrul CET București Sud

”Echipele ELCEN s-au mobilizat imediat și au intervenit prompt pentru limitarea efectelor incidentului produs în cursul nopții. Într-un interval de câteva ore, manevrele executate au permis revenirea la 75% din parametrii de funcționare astfel că, în acest moment, instalațiile și agregatele din CET București Sud se află în curs de revenire la parametrii nominali.

Pe parcursul acestei zile, se va reveni la situația normală de dinaintea apariției incidentului”, transmite compania.

Pierderile s-au triplat în ultimii ani

ELCEN atrage atenția asupra stării tehnice grave în care se află rețeaua de termoficare ”lipsită, în ultimii ani, de reparații majore și de investițiile absolut esențiale în modernizare, ceea ce a determinat creșterea explozivă a pierderilor (așa cum am mai arătat, acestea s-au triplat în doar câțiva ani, din 2016 până în prezent), punând o presiune uriașă și asupra instalațiilor energetice ale ELCEN”.

Citiți și: Gabriela Firea face acuzații grave, după ce două spitale COVID au rămas fără căldură: "Acum, după furt, măcar să treacă la treabă"

×
Subiecte în articol: ELCEN avarie termoficare
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close