Antena 3 Politică Gabriela Firea face acuzații grave, după ce două spitale COVID au rămas fără căldură: "Acum, după furt, măcar să treacă la treabă"

Gabriela Firea face acuzații grave, după ce două spitale COVID au rămas fără căldură: "Acum, după furt, măcar să treacă la treabă"

de Mia Lungu    |    05 Dec 2020   •   13:30
Gabriela Firea face acuzații grave, după ce două spitale COVID au rămas fără căldură: "Acum, după furt, măcar să treacă la treabă"
Sursa foto: Hepta

"Două spitale COVID din Capitală - Matei Balș și Colentina - au rămas fără apă caldă și căldură de ieri. Cele 11 avarii din sectoarele 2 și 3 au fost remediate de Termoenergetica (da, companiile alea rele ale lui Firea). Dar, atenție, CET Sud, care aparține de ELCEN - în subordinea guvernului, livrează acum agent termic la 60 de grade, în loc de 90-100 de grade, cât ar fi normal," a scris Gabriela Firea, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook

Fostul Primar al Capitalei, Gabriela Firea, îi acuză pe Nicușor Dan și pe Ludovic Orban de neimplicare și lipsă de interes în rezolvarea problemelor cu livrarea agentului termic în cartierele bucureștene. Asta in contextul în care, vineri, două mari spitale COVID au rămas fără apa caldă și căldura, iar sute de pacienți internați au stat în frig.

"Rezultatul este înfiorător : apă călâie și calorifere abia dezmorțite, din care nu se face căldură nici în saloane, nici în apartamentele cetățenilor din zonele Colentina, Ștefan cel Mare, Doamna Ghica etc.

Nu vreau să stric weekend-ul nimănui. Dar Domnii Orban, Popescu, Nicușor Dan, au idee ce atribuții legale dețin? Ce răspundere față de cetățeni? Îi văd foarte calmi și relaxați. 

Au promis că se vor implică PERSONAL pentru că CET-urile să nu mai livreze agent termic sub parametri. Au promis și că se implică personal pentru redeschiderea a încă unui CET, pentru a nu mai parcurge agentul termic mulți km, pierzând, astfel, din calitate.

Și ce se aude cu fondurile europene muncite de mine și echipa mea 4 ani? Vreo conducta înlocuită pe bani europeni? Au ținut 6-8 luni contractul ascuns în Ministerul Fondurilor, că să-l semneze ei în campanie, confiscandu-ne munca. Acum, după furt, măcar să treacă la treaba. Dar văd că nimic. Nada. Zero. Gheață la mal".

Situaţie scandaloasă în Capitală: spitalele COVID Matei Balş şi Colentina au rămas fără căldură şi apă caldă 

Scandaloasa situaţie a fost dezvăluită în direct, vineri seara, în emisiunea Exces de putere de la Antena3.

Compania însărcinată cu livrarea agentului termic, Termoenergetica, a precizat că sistarea apei calde şi a căldurii este provocată de apariţia unor avarii în sistemul de distribuţie.

Gravitatea situaţiei este accentuată de faptul că mulţi dintre pacienţii internaţi în cele două unităţi spitaliceşti suferă de afecţiuni pulmonare şi sunt mult mai sensibili la temperaturile scăzute decât alţi bolnavi. În condiţiile date, pacienţii se puteau spăla numai noaptea, târziu, când urma să fie reluată alimentarea cu apă caldă.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea apă caldă căldură

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close