Antena 3 CNN Actualitate ELCEN răspunde acuzațiilor de sabotaj lansate de Gabriela Firea, după ce Sectoarele 2 şi 3 au rămas fără apă caldă şi căldură

ELCEN răspunde acuzațiilor de sabotaj lansate de Gabriela Firea, după ce Sectoarele 2 şi 3 au rămas fără apă caldă şi căldură

ELCEN susține că Primăria Capitalei încearcă să arunce vina pentru avariile ”din curtea proprie”, într-un punct de vedere referitor la afirmațiile primarului Capitalei, Gabriela Firea, lansate în spațiul public în legătură cu presupusul sabotaj al ELCEN față de bucureșteni 

ELCEN răspunde acuzațiilor de sabotaj lansate de Gabriela Firea, după ce Sectoarele 2 şi 3 au rămas fără apă caldă şi căldură
Sursa foto: Foto: elcen.ro
08 Feb 2020   •   17:41

ELCEN anunță că Termoenergetica a avut o avarie majoră, vineri seară la ora 22:40, iar în cursul nopții au fost efectuate manevre tehnice coordonate între dispecerii ELCEN și TERMOENERGETICA pentru a susține sistemul de termoficare.

Citește și: Gabriela Firea, acuzaţii grave după o avarie majoră: 'Elcen a sabotat bucureștenii. Vom depune plângere penală'

Comunicatul ELCEN: În primul rând, este foarte important ca opinia publică să beneficieze de informații corecte, reale, și, mai ales, scoase din sfera oricăror atacuri de natura politică lansate de primarul Municipiului București pentru a specula anumite momente politice și pentru a deturna, în mod repetat, atenția de la situația gravă în care se află sistemul de termoficare din București din pricina dezinteresului și incompetenței Primăriei Capitalei de a gestiona un sistem de o asemenea anvergură socio-economică. 

Menționăm că orice atac de natură politică pe subiectul termoficării din Capitală nu rezolvă situația, ci o agravează. Din păcate, pe lângă lipsa totală de interes, neglijență și cinism, locuitorii capitalei au acum parte și de afirmații care denaturează realitatea.  
PENTRU O CORECTĂ INFORMARE A OPINIEI PUBLICE, IATĂ SITUAȚIA DE FAPT: 
•    În urma unei avarii produse ieri seară la ora 22:40  pe rețeaua de termoficare aparținând Termoenergetica aflată în subordinea Primăriei Municipiului Capitalei, a crescut debitul de apă de adaos la aproximativ 1000 de tone/h doar la CTE București Sud, iar presiunea pe conductele de retur a scăzut la un (1) bar, ceea ce a indicat apariția unei spărturi violente pe magistrala de termoficare nr. 2.
•    Din acel moment, echipele ELCEN, în coordonare cu echipele Termoenergetica, au intervenit prompt și au început manevrele tehnice necesare într-o astfel de situație de avarie. 
IMPORTANT: 
Parametrii agentului termic livrat din CTE București Sud înaintea apariției avariei pe rețeaua de transport exploatată de Termoenergetica s-au menținut constant la valorile solicitate de Termoenergetica prin nota telefonică, respectiv: 97-98 grade C, presiune tur: 4,2-4,3 bar, presiune retur: 1,6- 1,7 bar.  
•    La ora 08:45, în coordonare cu Termoenergetica, în contextul manevrelor tehnice efectuate, a avut loc o creștere tranzitorie de temperatură. Menționăm că nu au fost variații majore de presiune care ar fi putut genera avarii pe rețea. 
IMPORTANT: 
Locuitorii din sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă și căldură din cauza avariilor de pe rețeaua de termoficare aflată în responsabilitatea PMB și nu a unei creșteri tranzitorii de temperatură, așa cum a insinuat Gabriela Firea într-o postare în spațiul public. 
În ciuda afirmațiilor tendențioase ale Primarului Capitalei, Gabriela Firea și a încercărilor disperate de a găsi un vinovat pentru situația dezastruoasă în care se află sistemul de termoficare, angajații ELCEN, în colaborare cu angajații Termoenergetica, au făcut tot ce-au putut pe tot parcursul nopții și în cursul zilei de astăzi, pentru ca situația să nu scape de sub control. 
Ceea ce omite să sublinieze Primarul Capitalei, în mod intenționat, este faptul că sistemul de termoficare din București aflat în grija Primăriei Municipiului București este în prag de colaps, că țevile sunt vechi și ruginite, iar pierderile de apă caldă pe rețea sunt imense. Din această cauză, avariile sunt din ce în ce mai dese, iar riscul unui colaps total e tot mai aproape de realitate. Doamna Primar mai omite să afirme că sunt necesare eforturi uriașe pentru a menține sistemul pe linia de plutire în situația dezastruoasă în care a ajuns.  
Rețelele de conducte au nevoie de reparații urgente, nu de cârpeli, însă PMB alege să cheltuie sute de milioane de lei pe acțiuni de imagine, târguri, festivaluri și iepurași, ignorând cu bună știință problemele structurale. Mai mult decât atât, sistemul de termoficare din București riscă să fie compromis iremediabil, pentru că PMB nu își onorează obligațiile de plată pentru agentul termic destinat populației. Primarul Capitalei, preferă să-și concentreze atenția pe aspecte de natură politică ce nu au nicio legătură cu binele cetățenilor. Lansarea de informații false în spațiul public și crearea unor situații generatoare de haos și neîncredere, nu sunt deloc atuuri pentru o instituție al cărui obiectiv principal ar trebui să fie bunul mers al comunității pe care o păstorește.

×
Subiecte în articol: ELCEN Gabriela Firea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close