Antena 3 CNN Actualitate Anchetă de amploare după scandalul facturilor umflate. Prima reacție a companiei de electricitate

Anchetă de amploare după scandalul facturilor umflate. Prima reacție a companiei de electricitate

Electrica Furnizare a transmis un comunicat prin care anunță că a fost demarată ”o verificare suplimentară a facturilor emise cu valori atipice în raport cu istoricul de facturare și comportamentul de consum în cazul unora dintre clienții casnici din portofoliul companiei”, după ce mai multe persoane au primit facturi exorbitante pentru energia electrică.

Anchetă de amploare după scandalul facturilor umflate. Prima reacție a companiei de electricitate
Sursa foto: alba24.ro
de Laura Dinu    |    03 Sep 2021   •   08:29

”Electrica Furnizare a demarat o verificare suplimentară a facturilor emise cu valori atipice în raport cu istoricul de facturare și comportamentul de consum în cazul unora dintre clienții casnici din portofoliul companiei.

Ca urmare a situațiilor constatate în ultima perioadă cu privire la emiterea unor facturi a căror componentă a energiei electrice active are o valoare atipică în comparație cu istoricul de facturare și comportamentul de consum ale clienților în cauză, compania a demarat un proces intern de analiză ce vizează posibile anomalii înregistrate pe întreg lanțul de facturare.

Electrica Furnizare informează că astfel de situații sunt izolate. Unele dintre facturile verificate au fost deja stornate, urmând să fie emise facturi noi, după finalizarea analizei fiecărui caz în parte.

Compania își asigură clienții că va clarifica situația în regim de urgență și că niciunul dintre aceștia nu va fi afectat de posibilele erori identificate în procesul de facturare. În plus, Electrica Furnizare își încurajează clienții să utilizeze canalele de comunicare puse la dispoziție de companie și să solicite informații privind orice neclaritate referitoare la facturare la adresa [email protected] sau utilizând formularul de contact online.

Cu o experiență de peste 120 de ani pe piața de energie electrică, Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica, companie cu capital majoritar privat, listată la Bursa de Valori București și London Stock Exchange, încă din anul 2014”, se arată în comunicatul emis presei de companie. 

Factură la curent de 739.000 lei pentru un consum de aproape 1 milion de kWh, în Cugir, Alba

O persoană din orașul Cugir, județul Alba, a primit o factură record la curent, în valoare de 739.000 de lei, la un apartament în care nu locuiește nimeni.

Persoana în cauză a fost șocată de factura primită, în valoare de peste 739.000 de lei, echivalentul a 150.000 de euro.

Factura la curent a fost primită la finalul lunii iunie, la un apartament în care nu mai locuiește nimeni de mai bine de 20 de ani, potrivit alba24.ro.

Pe factura emisă se observă că a fost estimat un consum halucinant, de aproape 1 milion de kWh, în perioada 28 mai - 27 iunie 2021.

Factură la curent de 40.000 lei pentru o familie din Alba: ”Am simțit că îmi curge pământul de sub picioare”

O familie din Alba a primit o factură de 40 de mii de lei la electricitate. Ar fi vorba despre o regularizare, după ce furnizorul nu ar fi citit corect contorul de 5 ani.

Femeia care a primit factura ne-a oferit câteva declarații despre situația în care se află. 

”Am simțit că îmi curge pământul de sub picioare, am zis: ”ce e aici, ce-i cu suma asta așa?”.

Cei de le Electrica spun că nu s-a citit contorul timp de 5 ani corect. Este un contor care are o rotiță cu ultima cifră care se tot învârte și la contorul pe care îl avem spun că și aia se citește, dar timp de 5 ani nu au citit-o. 

 

×
Subiecte în articol: electrica furnizare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close