Antena 3 CNN Actualitate Ce tratament va primi Elena Udrea în Penitenciarul de femei Ploieşti-Târgşorul Nou

Ce tratament va primi Elena Udrea în Penitenciarul de femei Ploieşti-Târgşorul Nou

Fosta blondă de la Cotroceni a ameninţat cu dezvăluiri incendiare, după ce a aflat decizia judecătorilor bulgari de a o trimite înapoi în ţară. Între timp celula de la Penitenciarul Târgşor este pregătită. Ce beneficii va avea Elena Udrea şi ce mesaj transmite reprezentantul Sindicatelor din Penitenciare referitor la condițiile din celule.

Ce tratament va primi Elena Udrea în Penitenciarul de femei Ploieşti-Târgşorul Nou
Sursa foto: antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2022   •   21:55

Mai exact, Elena Udrea susţine că doi judecători au fost chemaţi la Parchet si amenințați cu pușcăria dacă îi admit contestația.

Între timp la penitenciarul Penitenciarul Ploieşti-Târgşorul Nou se pregătește celula unde fostul ministru al Turismului va ispăși 6 ani de închisoare. 

După ce va fi predată autorităţilor din România, Udrea va fi depusă la Penitenciarul de femei Ploieşti - Târgşorul Nou, în vederea efectuării perioadei de carantinare-observare, timp de 21 de zile, într-o cameră ce îi va asigura un spaţiu minim de 4 mp, "deoarece fenomenul supra aglomerării nu este atât de accentuat ca în unitățile penitenciare destinate persoanelor condamnate de gen masculin".

"În perioada de carantinare-observare, se studiază comportamentul şi personalitatea Elenei Udrea, se efectuează examene medicale, se desfășoară activități de educaţie sanitară şi se evaluează nevoile educationale, psihologice şi sociale, în scopul stabilirii ariilor de intervenţie şi asistenţă.

La finalizarea acestei perioade i se stabileşte Planul individualizat de evaluare şi intervenţie educativă şi terapeutică prin care se precizează activitățile şi programele în care fostul politician urmează a fi inclus pe perioada deţinerii.

Având în vedere domiciliul acesteia, Elena Udrea va continua executarea pedeapsei şi după cele 21 de zile aferente perioadei de carantinare-observare, tot în Penitenciarul Ploieşti-Târgşorul Nou.

Având în vedere criteriile legale de stabilire a regimului de executare, aceasta va fi încadrată de către Comisia din penitenciar la un regim iniţial, ce ar putea fi închis sau semideschis", informează Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP)

Practic, Elena Udrea va beneficia de:

  •  un spaţiu de 4 mp
  •  un meniu diversificat, adaptat la nevoile ei
  •  modul de detenție va ţine cont de statul acesteia, având în vedere că are studii superioare
  • se va putea plimba în curțile speciale amenajate timp de 2 ore, sau 3 ore dacă va decide să şi muncească. 

Șeful sindicaliștilor din penitenciare, mesaj pentru Elena Udrea

Șeful sindicaliștilor din penitenciare a reacționat la "atacurile sistematice ale Elenei Udrea la imaginea poliţiei penitenciare, cu scopul de a scăpa de închisoare, după ce a contribuit, timp de 10 ani, la sărăcirea unor generații de români, printre care se află şi familiile poliţiştilor de penitenciare".

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) Cosmin Dorobanţu, ii transmite Elenei Udrea că va avea condiții la închisoare mai bune decât în azile, orfelinate şi spitale.

"Este adevărat că nu avem un sistem penitenciar aşa cum şi-ar dori politicienii infractori dovediți de justiţie, însă banii publici furați timp de 10 ani de Elena Udrea şi de clientela politică din anturajul acesteia, ar fi putut fi folosiți pentru investiții în condițiile de detenție şi de muncă din penitenciare şi, poate astăzi, aveam un sistem penitenciar similar celui norvegian.

Din păcate, am avut o clasă politică din care a făcut parte şi fostul ministru Elena Udrea, care timp de un deceniu a furat nu numai banii publici ai României, ci şi educația şi sănătatea românilor.

Efectele le vedem astăzi. În continuare, Elena Udrea nu renunţă la prejudicierea poliţiei penitenciare, chiar din calitatea sa de infractor dovedit şi condamnat, lansând în spaţiul public românesc, inclusiv în spaţiul public din afara granițelor ţării, acuzații nefondate despre posibile condiţii inumane şi degradante din penitenciarele româneşti.

A devenit o cutumă printre politicienii infractori să lanseze acuzaţii false despre condiţiile din penitenciare, pentru a scăpa de puşcărie", se arată în comunicatul FSANP. 

Citiţi şi: Elena Udrea, primele declaraţii după decizia de extrădare: "Decizia împotriva mea s-a luat cu presiune. Fetiţei îi voi spune iar o minciună, aşa cum fac de 2 luni"

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close