Antena 3 CNN Actualitate Instanța a amânat decizia în dosarul în care sunt judecate Ioana Băsescu și Elena Udrea. Când vor primi sentința

Instanța a amânat decizia în dosarul în care sunt judecate Ioana Băsescu și Elena Udrea. Când vor primi sentința

Instanța a amânat decizia în dosarul în care sunt judecate Ioana Băsescu și Elena Udrea. Este vorba despre dosarul finanțării campaniei din 2009. Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu la instigare la delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani.

Instanța a amânat decizia în dosarul în care sunt judecate Ioana Băsescu și Elena Udrea. Când vor primi sentința
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    16 Feb 2021   •   10:59

Curtea de Apel a decis să amâne pronunțarea sentinței pentru luna martie, ceea ce înseamnă că emoțiile în cazul Elenei Udrea și Ioana Băsescu cresc, având în vedere că abia atunci vor afla dacă vor primi pedepse cu executare, așa cum a cerut Direcția Națională Anticorupție sau achitare, așa cum au cerut prin avocații lor, cele două femei. 

La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au insistat ca Elena Udrea și Ioana Băsescu să primească pedepse maxime pentru faptele de care sunt acuzate. 

În numele tatălui, Ioana Băsescu riscă ani grei de închisoare

În numele tatălui, Ioana Băsescu riscă în acest moment pedeapsa maximă, respectiv 15 ani de închisoare, în dosarul alegerilor din 2009, în care este acuzată și Elena Udrea.

Potrivit datelor venite de la procurori, în timpul campaniei din 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală, care au fost administrate atât de Ioana Băsescu, cât și de Elena Udrea, astfel încât campania lui Traian Băsescu să fie susținută prin prisma acestor sume. Cu alte cuvinte, beneficiarul ar fi fost Traian Băsescu. Însă fostul președinte nu apare în dosar.

Dosarul alegerilor din 2009

Pe 24 mai 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. 

Procurorii susțin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. 

×
Subiecte în articol: Ioana Basescu Elena Udrea
Parteneri
Crește salariul minim de la 1 octombrie 2023!
x close