Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea, la conacul lui Mircea Dinescu: Acuzaţii privind politizarea numelui lui Marin Sorescu (VIDEO)

Elena Udrea, la conacul lui Mircea Dinescu: Acuzaţii privind politizarea numelui lui Marin Sorescu (VIDEO)

Elena Udrea, la conacul lui Mircea Dinescu: Acuzaţii privind politizarea numelui lui Marin Sorescu (VIDEO)
Sursa foto: Elena Udrea
04 Mar 2009   •   16:52

Conacul poetului Mircea Dinescu, din localitatea Cetate (Dolj), a găzduit, sâmbătă, nume sonore din cultură, ziarişti, dar şi politicieni, cu ocazia încheierii celei de-a noua ediţii a "Zilelor Marin Sorescu".

Invitată special la acest eveniment, organizat de Primăria Craiova, a fost actualul ministru al Turismului, Elena Udrea. Motivul vizitei: dezvoltarea turistică a zonei.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, susţine că Elena Udrea a fost invitata sa specială la acest eveniment. Dintr-un comunicat remis de către Ministerul Turismului, reiese, însă, cu totul altceva.

"În data de 28 februarie, a.c., Elena Udrea a întreprins o vizită în localitatea Cetate, ca urmare a unei discuţii pe care aceasta a purtat-o cu Mircea Dinescu în legătură cu posibilităţile de dezvoltare turistică a zonei. Ministrul Turismului apreciază că în zonă există potenţial de dezvoltare a turismului de croazieră şi că turiştii care circulă pe Dunăre ar putea vizita mânăstiri renumite din Oltenia sau ferme din aceeaşi regiune. Elena Udrea susţine că pentru dezvoltarea turismului în zona vizitată se impun investiţii în infrastructură, fie că vorbim de infrastructura portuară sau de cea rutieră", se arată în comunicat.



Întregul eveniment pare să fi deranjat chiar şi rudele lui Marin Sorescu. Invitată în cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii La Ordinea Zilei, moderată de Dana Grecu şi Radu Tudor, nepoata scriitorului, Sorina Sorescu, a declarat că "acest eveniment nu a făcut altceva decât să umbrească imaginea lui Marin Sorescu".

"Nu îmi convine politizarea numelui lui Marin Sorescu", a mai afirmat aceasta.

Potrivit analistului Radu Tudor, evenimentul a costat Primăria din Craiova circa patru miliarde de lei vechi. "Puteau fi editate cărţi ale lui Marin Sorescu în loc de acest eveniment", este de părere Radu Tudor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close