Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea, sub control judiciar într-un dosar ce vizează campania electorală din 2009. Ioana Băsescu și Dan Andronic, audiați la DNA

Elena Udrea, sub control judiciar într-un dosar ce vizează campania electorală din 2009. Ioana Băsescu și Dan Andronic, audiați la DNA

Elena Udrea, sub control judiciar într-un dosar ce vizează campania electorală din 2009. Ioana Băsescu și Dan Andronic, audiați la DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Sep 2016   •   14:58

UPDATE: Deputatul Elena Udrea este cercetată sub control judiciar, a precizat avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, după audierile care au avut loc joi, la DNA.

Potrivit reporterului Antena 3, Elena Udrea a declarat, la ieșirea din sediul DNA, că denunțul în acest dosar a fost făcut în urmă cu un an, arătând că nu înțelege de ce audierile s-au făcut abia acum și precizând că e vorba de un ”demers politic”.

Elena Udrea le-a mai spus jurnaliștilor că are interdicția de a vorbi cu foarte multe persoane, nu și cu Traian Băsescu.

Potrivit propriilor declarații, Elena Udrea este cercetată sub control judiciar pentru patru fapte de spălare de bani în legătură cu campania lui Traian Băsescu din 2009.

UPDATE: Audieri bombă la DNA într-un dosar privind sute de mii de euro care ar fi ajuns în campania lui Traian Băsescu din 2009, prin intermediul Elenei Udrea.

Joi dimineață, la DNA au ajuns Ioana Băsescu, Elena Udrea, Dan Andronic, și fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în vremea Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, cel care ar fi dat celebra geantă cu 900.000 de euro.

Campania lui Băsescu din 2009, anchetată de procurori. Dosarul, disjuns din "Microsoft"

Gheorghe Nastasia, urmărit penal de procurorii DNA

"Se fac cercetări în legătura cu infracţiuni de luare de mită şi este vorba de denunţul formulat de o persoană că, în perioada 2009, atunci când a fost campania electorală, ar fi contribuit cu sume de bani pentru campania prezidenţială. (...) Este vorba despre un denunţător care avea mai multe contracte cu Ministerul Turismului în acea perioada. (...) Clientul meu are calitate de suspect, acuzat de luare de mită. Este cercetat sub control judiciar", a afirmat, la sediul DNA, Vasile Pleşa, avocatul lui Gheorghe Nastasia.

Ioana Băsescu, 4 ore de audieri

Ioana Băsescu a ieşit de la DNA, după ce a fost audiată timp de aproape patru ore. La ieşirea de la DNA, Ioana Băsescu nu a făcut nicio declaraţie despre dosarul în care a fost audiată sau dacă este martor ori suspect.

O ambulanță SMURD a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție, după ce unei femei i s-ar fi făcut rău.

UPDATE: Conform surselor Antena 3, Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic au fost audiați în același dosar.

Elena Udrea a ajuns, joi dimineață, la DNA, după ce a fost citată telefonic de procurori. Ea a venit însoţită de un avocat. La intrarea în sediul DNA, Udrea a declarat că a primit telefonic citaţia pentru a se prezenta la DNA.

Prezența fostei șefe PMP vine în contextul în care fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu se află încă de la primele ore ale dimineții în sediul DNA, pentru audieri într-o cauză încă necunoscută presei.

Tot joi dimineață a fost chemat la DNA și jurnalistul Dan Andronic.

Traian Băsescu a afirmat, la un post de televiziune, că procurorii DNA îi vânează familia, ştiind din surse sigure că "una dintre fiicele lui” va fi arestată, astfel încât el să fie nevoit ”să ceară custodia copiilor”.

"Îi ştiu pe aceşti procurori, le cunosc numele, dar nu le fac deocamdată publice", a spus Băsescu.

 

 

×
Subiecte în articol: Ioana Basescu Dan Andronic Elena Udrea
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close