Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea și Ioana Băsescu, la DNA în dosarul privind finanțarea campaniei din 2009

Elena Udrea și Ioana Băsescu, la DNA în dosarul privind finanțarea campaniei din 2009

Elena Udrea și Ioana Băsescu, la DNA în dosarul privind finanțarea campaniei din 2009
16 Noi 2016   •   10:29

Elena Udrea și Ioana Băsescu s-au prezentat, miercuri dimineață, la sediul DNA, unde au fost informate că li s-a prelungit măsura controlului judiciar în dosarul în care procurorii cercetează infracţiuni săvârşite în campania electorală din 2009.

”Nicio zi fără DNA. Mă aștept să fiu trimisă în judecată ca să mă intimideze și să mă retrag din politică și ca să îl afecteze și pe Traian Băsescu, fiind un dosar din campania din 2009”, a spus Elena Udrea, la sosirea la DNA.

Campania lui Băsescu din 2009, anchetată de procurori. Dosarul, disjuns din "Microsoft"

Potrivit procurorilor anticorupție, dosarul are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii. În acest dosar, Elena Udrea este anchetată pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită.

Ioana Băsescu, implicată în strângerea ilegală de fonduri pentru campania tatălui ei

Fiica cea mare a fostul președinte Traian Băsescu, notarul Ioana Băsescu, este și ea urmărită penal în acest dosar, sub control judiciar, pentru instigare la splălare de bani și abuz în serviciu.

Potrivit DNA, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, şi fostul concubin al acesteia, Giovanni-Mario Francesco, au făcut, în 2010, o excursie în Cuba, folosindu-se de bani pe care i-au obţinut în mod nelegal pentru campania prezidenţială din 2009 de la o companie cu capital majoritar de stat. 

„În luna decembrie 2009, inculpata Băsescu Ioana, fiica președintelui României în funcție la acel moment, i-a cerut inculpatului Ioan Wagner, director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, să achite o factură fiscală despre care a spus că reprezintă cheltuieli restante din campania pentru alegerile prezidențiale, care se desfășurase în toamna aceluiași an. În baza acestei solicitări, la data de 30 decembrie 2009, societatea reprezentată de Ioan Wagner a încheiat un contract fictiv de prestări servicii cu o anumită firmă, în valoare de 419.000 lei, prețul menționat în cuprinsul contractului fiind indicat de Ioana Băsescu care a și intermediat încheierea tranzacției”, conform DNA.

La numai două zile după încasarea banilor de la Wagner, firma ar fi virat 100.000 lei către o societate administrată de Giovanni Francesco, care era în acea perioadă concubinul Ioanei Băsescu. Banii respectivi au fost folosiți în 2010 de Ioana Băsescu și iubitul ei pentru a merge în excursie în Cuba.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Ioana Basescu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close