Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea va cheltui 30 milioane euro pentru amenajarea spaţiilor verzi

Elena Udrea va cheltui 30 milioane euro pentru amenajarea spaţiilor verzi

Elena Udrea va cheltui 30 milioane euro pentru amenajarea spaţiilor verzi
Sursa foto: mediu
08 Oct 2009   •   08:41

30 de milioane de euro, pentru spaţii verzi! În timp ce 20.000 de oameni cereau în Piaţa Victoria salarii decente, ministrul interimar al Mediului Elena Udrea a primit undă verde de la Guvern pentru finanţarea proiectelor de mediu cu peste 120 de milioane de lei. Udrea spune că realizarea spaţiilor verzi va diminua noxele din aer.

Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre de finanţare a peste 180 de proiecte ale administraţiilor publice locale din toată ţara în cadrul programului de înfiinţare a spaţiilor verzi în localităţi. Proiectele care vizează înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri, precum şi reabilitarea celor existente, costă bugetul nu mai puţin de 123 milioane de lei.

Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, spune că realizarea proiectelor va duce la reducerea concentraţiilor de noxe din aer, la creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi din localităţi şi apropierea mărimii acestora de standardele europene în domeniu. Banii vor fi asiguraţi din Fondul pentru Mediu, se arată în comunicatul Ministerului Mediului.

O altă sesiune de depunere a dosarelor de finanţare pentru înfiinţarea de spaţii verzi este în curs de desfăşurare. Termenul limită de depunere a dosarelor este 12 octombrie, scrie Jurnalul Naţional.

Pentru 2009, au fost alocate 200 de milioane de lei pentru Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Udrea Ministerul Mediului
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close