Antena 3 CNN Actualitate Elevi căutați cu poliția la păcănele și duși la școală. Expert antidrog: "În apropierea școlilor copiii pot debuta în consumul de droguri"

Elevi căutați cu poliția la păcănele și duși la școală. Expert antidrog: "În apropierea școlilor copiii pot debuta în consumul de droguri"

Polițiștii din Galați au descins în incinta unităților de învățământ, dar şi la cafenelele şi sălile de jocuri din apropiere, în căutarea elevilor care lipsesc de la ore.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2023   •   13:53

Polițiștii au acționat și pe linia prevenirii absenteismului școlar și a delicvenței juvenile în incinta, precum și în zonele adiacente instituțiilor școlare, dar și pentru combaterea traficului și consumului de droguri și băuturi alcoolice în rândul elevilor.

Astfel de activități au fost efectuate atât în incinta unităților de învățământ, cât și în imediata apropiere a acestora, la localurile de alimentație publică tip cafe-bar sau săli de jocuri electronice tip casino / slot-machine.

"Au fost identificați 7 elevi de clase diferite de a 10-a, respectiv a 11-a, care absentau de la orele de curs și se aflau în afara unității de învățământ din care fac parte.

Aceștia au fost prezentați conducerii unității de învățământ și, ulterior, au intrat la orele de curs.

Citește și: Românii nu au timp și nici interes pentru cărți. Peste 11 milioane de cetățeni nu au pus mâna pe o carte anul trecut 

Acțiunile de acest gen, care au ca scop principal activitatea de prevenire pentru buna desfășurare a activităților în unitățile școlare, vor continua și în perioada următoare pe raza județului Galați, atât în mediul urban, cât și în cel rural", potrivit IPJ Galați.

"Vorbim de acel plan de siguranța în școli care se semnează la începutul anului școlar.

În apropierea școlilor se vând droguri, iar copiii pot debuta în consumul de droguri.

Ținând cont că sunt minori și că sunt în formare, iar de mult ori sunt influențați de anturaj, organele de aplicare a legii îi invită și îi conduc către unitatea școlară", a spus Cătălin Țone, expert antidrog, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: elevi chiulit şcoală Politia Galați
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close