Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat vor fi premiaţi de Guvern. Vor primi câte 3.000 de lei

de S.T.    |    17 Iul 2013   •   16:25
Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat vor fi premiaţi de Guvern. Vor primi câte 3.000 de lei Foto: Agerpres

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an vor primi câte 3.000 de lei, în baza unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern, a declarat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.
    
Surse guvernamentale au declarat, miercuri dimineaţa, pentru Mediafax că Guvernul vrea să îi premieze pe elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an, o decizie în acest sens urmând să fie luată în şedinţa de miercuri a Executivului.
    
"Guvernul a pregătit deja o hotărâre în vederea premierii elevilor care au obţinut media 10 la bacalaureat, iar actul normativ a fost inclus pe agenda şedinţei de miercuri", au declarat sursele.

183 de specializări DESFIINŢATE în facultăţi, chiar în perioada înscrierilor. Iată care sunt
    
Ulterior, la începutul şedinţei de guvern, subiectul a fost discutat de premierul Victor Ponta cu ministrul Educaţiei.
    
"Înţeleg că, astăzi, o să adoptăm un act prin care puteţi să-i premiaţi pe cei care au luat 10 la Bac. Eu înţeleg că am vorbit de cei care au copiat şi e bine că-i sancţionăm şi îi pedepsim, dar pe cât posibil să vorbim şi de cei care au luat nota zece", a spus Ponta.
    
Ministrul a arătat că, din datele sale, un număr de 124 elevi au obţinut media 10 la bacalaureat, fiind încă în analiză şi unele contestaţii, numărul final de beneficiari urmând să se situeze la în jur de 130 tineri.

Citeşte şi:

România, 2013 - cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu: 3,22

Parteneri
x close