Antena 3 CNN Actualitate Eliberarea lui Mircea Băsescu. Trei lucruri şocante

Eliberarea lui Mircea Băsescu. Trei lucruri şocante

Eliberarea lui Mircea Băsescu. Trei lucruri şocante
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Noi 2014   •   22:42

Trei aspecte care frapează în cazul eliberării lui Mircea Băsescu au fost prezentate şi comentate miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

 
 
1. Mircea Băsescu este eliberat după ce Marian Căpăţână recunoaşte în faţa instanţei primirea mitei, promisiunea traficului de influenţă pentru vânzarea de libertate familiei lui Bercea, iar fratele preşedintelui recunoaşte că se ajunge la şeful statului, Traian Băsescu.
 
Astăzi, fratele preşedintelui a fost pus în arest la domiciliu, acolo unde poate să se ascundă mita.
 
2. Şocant este că Mircea Băsescu este trimis acasă, acolo unde poate să fie "arma crimei", adică şpaga. Niciodată nu s-au făcut percheziţii la locuinţa din Constanţa a fratelui preşedintelui.
 
3. Un alt aspect şocant este acela că cel care a dezvăluit prima dată implicarea lui Mircea Băsescu în acest caz de trafic de influenţă şi luare de mită la nivel înalt, magistratul Eugen Iacobescu, nu a fost niciodată invitat ca martor să spună ce informaţii are în acest caz.
 
Înainte ca Marian Căpăţână să recunoască faptul că suma reală era de un milion de euro, mita cerută de Mircea Băsescu pentru eliberarea lui Sandu Anghel, această informaţie a fost dezvăluită de procurorul Eugen Iacobescu.
 
Niciodată Iabobescu nu a fost chemat la audieri, pentru a da toate aceste informaţii.

Curtea de Apel Constanţa a decis, miercuri, ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 

×
Subiecte în articol: mircea basescu Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close