Antena 3 CNN Actualitate Un elicopter Black Hawk al SUA a decolat din Constanţa, după ce o dronă americană a fost doborâtă de ruşi în Marea Neagră

Un elicopter Black Hawk al SUA a decolat din Constanţa, după ce o dronă americană a fost doborâtă de ruşi în Marea Neagră

Un elicopter Black Hawk a decolat, în această seară, din Constanţa, după o dronă americană a fost doborâtă de ruşi în Marea Neagră.

Un elicopter Black Hawk al SUA a decolat din Constanţa, după ce o dronă americană a fost doborâtă de ruşi în Marea Neagră
Sursa foto: Flightradar24.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2023   •   20:17

Elicopterul a decolat, cel mai probabil, de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu şi a ajuns, în numai câteva minute, în zona Deltei Dunării.

În aceeaşi zonă, respectiv pe litoralul românesc al Mării Negre, se află şi un avion Boeing P-8 Poseidon al US Navy care survolează judeţele Constanţa şi Tulcea de câteva ore.

Aeronavele americane se află în acest moment în aer, după ce o dronă MQ-9 Reaper a fost doborâtă de două avioane de vânătoare ale Rusiei deasupra Mării Negre.

Potrivit ultimelor informaţii, drona americană a fost lovită de un avion Su-27 al Forţelor Aeriane ale Rusiei, deasupra Mării Negre, şi s-a prăbuşit în apele internaţionale. De asemenea, drona nu a fost încă recuperată.

Citeşte şi: Un avion de luptă al Rusiei a intrat în coliziune cu o dronă a SUA deasupra Mării Negre

Sikorsky UH-60 Black Hawk este un elicopter militar american multi-scop. Poate avea atât rol medical, cât şi rol de supraveghere sau chiar de luptă.

Prin instalarea pilonilor suplimentari, elicopterul Black Hawk poate fi echipat cu rachte AGM-114 Hellfire, precum și cu rezervoare suplimentare de combustibil pentru zborurile pe distanțe lungi.

Elicopterul Black Hawk, care a decolat în această seară din Constanţa, este urmărit pe platforma Flighradar24.com de peste 7.000 de oameni, fiind al doilea cel mai urmărit zbor din lume, după avionul Boeing P-8 Poseidon, care este urmărit de peste 12.000 de oameni.

×
Subiecte în articol: Black Hawk Constanța MQ-9 Reaper
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close