Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc, audiat în procesul intentat de Sorin Ovidiu Vîntu. Vezi ce a declarat premierul în faţa instanţei

Emil Boc, audiat în procesul intentat de Sorin Ovidiu Vîntu. Vezi ce a declarat premierul în faţa instanţei

Emil Boc, audiat în procesul intentat de Sorin Ovidiu Vîntu. Vezi ce a declarat premierul în faţa instanţei
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Noi 2011   •   13:02

Premierul Emil Boc a fost la Tribunalul Bucureşti, unde a participat la un termen într-un proces cu Sorin Ovidiu Vîntu. Omul de afaceri îi cere daune de un milion de euro pentru acuzaţiile legate de cazul FNI.

Primul ministru a răspuns mai multor întrebări adresate de instanţă, precum şi unora depuse la dosar de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

"Alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică", a declarat Boc. Premirul a mai susţinut că este un act de notorietate şi că figurează în interceptările dosarului lui Vîntu că acesta a afirmat că s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Răspunzând unei întrebări depuse la dosar de avocaţii lui Vîntu legate de lecţii de morală fără menţionarea păgubiţilor FNI, Boc a răspuns că a făcut doar afirmaţia că pe unele posturi TV nu se reiau informaţii de interes public despre păgubiţii FNI.

"Am spus că statul prin AVAS a plătit o sută de milioane de euro păgubiţilor FNI", a declarat premierul în faţa instanţei.

Vîntu: Renunţ la milionul de euro, dacă Boc recunoaşte că declaraţiile împotriva mea au fost „figuri de stil”


Emil Boc, la intrarea în Tribunalul Bucureşti:


Instanţa l-a mai întrebat pe Emil Boc dacă recunoaşte că l-a acuzat pe Vîntu că urmăreşte să împiedice justiţia să ajungă la el.

"Declaraţia a fost făcută atunci când a fost readusă în discuţie tema suspendării preşedintelui care generează îngrijorare din perspectivă economică şi teamă investittorilor. Este o declaraţie politică şi este o judecată de valoare. Este de notorietate că Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut suspendarea preşedintelui", a răspuns primul ministru, citat de Mediafax.

Dosarul în care Emil Boc este implicat a fost înregistrat în 15 octombrie 2010. În 2011, toate cele trei termene de judecată au fost amânate.

Tot pe 15 octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a acţionat-o în instanţă şi pe Elena Udrea, daunele solicitate fiind tot de un milion de euro.

Afaceristul l-a dat în judecată şi pe Traian Băsescu, acţiunea fiind înregistrată la Tribunalul Bucureşti în august 2009. La termenul anterior, din 18 noiembrie, instanţa a stabilit amânarea cauzei până la 17 februarie 2012. Şi în acest dosar, daunele solicitate sunt tot de un milion de euro.

Vîntu îi cere premierului daune pentru acuzaţiile aduse cu privire la cazul FNI şi de o eventuală implicare într-o lovitură de stat.

Vezi ce a declarat Emil Boc la ieşirea din Tribunal:



×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close