Antena 3 Actualitate Eroii Zilei. Anuţa si Gheorghe Tomoioagă, cuplul care aduce fericire pe chipurile copiilor din Africa

Eroii Zilei. Anuţa si Gheorghe Tomoioagă, cuplul care aduce fericire pe chipurile copiilor din Africa

23 Oct 2019   •   12:18
Eroii Zilei. Anuţa si Gheorghe Tomoioagă, cuplul care aduce fericire pe chipurile copiilor din Africa
Sursa foto: Captură Antena 3

,,Nu poţi schimba lumea, dar poţi schimba lumea cuiva." Este motto-ul prin care un cuplu de români aduce zâmbete şi speranţă pe chipurile copiilor din Africa. Anuţa si Gheorghe Tomoioagă au lăsat în urmă România şi au devenit părinţii a zeci de copii africani.

Acum, pentru ei, acasă este Africa. De un an, de când se află acolo, au săpat o fântână și au improvizat un mic dispensar unde îi îngrijesc pe cei mici. Le-au făcut uniforme şi au început să construiască o şcoală. Mai mult, de două ori pe săptămână gătesc pentru ei, iar o dată pe săptămână îi vizitează pe cei bolnavi acasă, unde îi îngrijesc şi le duc mâncare.

"Prima dată m-au șocat pozele pe care mi le-a trimis soția din Uganda. Mi-a trimis niște poze din care nu puteai să stai nepăsător. Atunci am luat decizia și am zis mergem amândoi, o lună, două, trei, cât o fi posibil pentru noi. Am fost și in India", a povestit Gheorghe Tomoioagă. 

"Startul este destul de greu, adaptarea, condițiile: nu ai unde să dormi, nu poți să mănânci orice și nu te obișnuiești cu vaccinul. Inceputul este mai greu", a murturistit Anuța pentru Antena 3.  

×
Subiecte în articol: africa copii Eroul Zilei

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close