Este Klaus Iohannis vinovat de înaltă trădare? Răspunsul lui Tudorel Toader

de D.G.    |    01 Ian 2019   •   22:03
Este Klaus Iohannis vinovat de înaltă trădare? Răspunsul lui Tudorel Toader foto: captura Antena 3 Exclusiv

Ministrul justiției, tudorel toader a declarat, marți, la Antena 3, că nu a văzut draftul legat de presupusa acuzație de înaltă trădare comisă de președintele Klaus Iohannis și că, până în acest moment, nu s-a apelat la expertiza sa în domeniul juridic.

Citește și: Tudorel Toader, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis

"În 2006, în România au fost abrogate insulta și calomnia. Mai târziu chiar și adulterul. De ce s-au abrogat? În numele libertății de exprimare. Eu chiar le spun studenților că s-au abrogat insulta și calomnia, care apără onoarea și demnitatea, pentru că au căzut probabil în desuetudine. Adică, dacă românii nu se mai insultă, nu se mai calomniază, nu are rost să mai reglementezi fapta respectivă.

N-aș spune că cine a promovat abrogarea e prima soprană în aria calomniei, dar nici nu aș putea să neg. Sigur că nu e greu să arunci o anatemă despre cineva, dar eu voi respecta limitele mele de competență, pe de o parte, limitele mele de ministru al justiției, pe de altă parte. S-a spus acolo, într-un cadru despre care faceți referire că X și Y să facă cadrul de sesizare și dacă e nevoie să apeleze la expertiza mea. Nu s-a apelat până în momentul acesta, nu m-am deranja dacă nu s-ar apela, nu am văzut un astfel de draft, încât nu pot să ma exprim. Trebuie să-i conserv limitele mele de competență", a declarat Tudorel Toader, în interviul acordat în exlusivitate jurnalistei Oana Zamfir, la Antena 3.

 

Parteneri
sati
x close