Antena 3 Actualitate Este oficial! România, repetentă la transportul feroviar

Este oficial! România, repetentă la transportul feroviar

21 Feb 2020   •   12:17
Este oficial! România, repetentă la transportul feroviar

Este oficial! Transportul feroviar din ţara noastră a rămas repetent, după ce a primit nota trei din partea Comisiei Europene. Oficialii europeni n-au scos însă campioni la un capitol care nu ne face cinste deloc - numărul de minute de întârziere.

Pentru a clasifica cele mai mari companii feroviare din Europa, specialiştii au folosit un indice care evaluează frecvenţa, punctualitatea, viteza şi preţul serviciilor feroviare.

Pe primele locuri se situează Olanda, Finlanda şi Germania, cu punctaje care au depăşit 5,5. În timp ce pe ultimele poziţii găsim România, Grecia şi Croaţia cu note la jumătate faţă de primele clasate.

În ceea ce priveşte accidentele, victimele şi persoanele grav rănite, în România valoarea acestui indicator este de 5 ori mai mare decât media calculată la nivelul celor 28 de ţări din Uniunea Europeană.

Şi ajungem şi la întarzieri. Doar în perioada iunie-noiembrie 2018, timpul de aşteptare a fost de 1,6 milioane de minute. Asta înseamnă o întârziere de peste 3 ani în doar 6 luni. Evident, şi la acest capitol suntem campionii absoluţi ai Europei.

Este oficial! România, repetentă la transportul feroviar

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close