Antena 3 CNN Actualitate Este oficial! România, repetentă la transportul feroviar

Este oficial! România, repetentă la transportul feroviar

Este oficial! Transportul feroviar din ţara noastră a rămas repetent, după ce a primit nota trei din partea Comisiei Europene. Oficialii europeni n-au scos însă campioni la un capitol care nu ne face cinste deloc - numărul de minute de întârziere.

Este oficial! România, repetentă la transportul feroviar
21 Feb 2020   •   12:17

Pentru a clasifica cele mai mari companii feroviare din Europa, specialiştii au folosit un indice care evaluează frecvenţa, punctualitatea, viteza şi preţul serviciilor feroviare.

Pe primele locuri se situează Olanda, Finlanda şi Germania, cu punctaje care au depăşit 5,5. În timp ce pe ultimele poziţii găsim România, Grecia şi Croaţia cu note la jumătate faţă de primele clasate.

În ceea ce priveşte accidentele, victimele şi persoanele grav rănite, în România valoarea acestui indicator este de 5 ori mai mare decât media calculată la nivelul celor 28 de ţări din Uniunea Europeană.

Şi ajungem şi la întarzieri. Doar în perioada iunie-noiembrie 2018, timpul de aşteptare a fost de 1,6 milioane de minute. Asta înseamnă o întârziere de peste 3 ani în doar 6 luni. Evident, şi la acest capitol suntem campionii absoluţi ai Europei.

Este oficial! România, repetentă la transportul feroviar

×
Parteneri
Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar
x close