Antena 3 CNN Actualitate Europol, despre creșterea vârstei de pensionare pentru polițiști: "Ministrul Muncii a plecat de la Comisia Europeană fără niciun fel de soluție"

Europol, despre creșterea vârstei de pensionare pentru polițiști: "Ministrul Muncii a plecat de la Comisia Europeană fără niciun fel de soluție"

Toți românii vor ieși la pensie la vârsta de 65 de ani. Este decizia luată de ministrul Muncii, după discuțiile cu oficialii de la Comisia Europeană.

Europol, despre creșterea vârstei de pensionare pentru polițiști: "Ministrul Muncii a plecat de la Comisia Europeană fără niciun fel de soluție"
Sursa foto: Profimedia Images
de Alexandra Axinia    |    23 Mai 2023   •   10:41

Vârsta de pensionare crește de la o zi la alta. Toți românii ar trebuie să iasă la pensie la 65 de ani, inclusiv cei care acum sunt încadrați la categoriile speciale. Decizia a fost anunțată de ministrul muncii după discuțiile cu oficialii de la Comisia Europeană. 

"Ministrul Muncii, Marius Budăi, a plecat de la Comisia Europeană fără niciun fel de soluție. De aceea, vedem că a venit de la Comisia Europeană cu niște linii trasate care pot aduce nivelul bugetar cei de la Comisia Europeană în raport cu cheltuielile alocate pentru pensii. 

Această creștere a vârstei de pensionare, care în momentul de față pentru polițiști este de 60 de ani și dacă ar fi de mâine la 65 de ani ar însemna că speranța de viață al unui polițist după pensionare să fie undeva la șase, șapte ani. 

Noi nu ne-am opus niciodată schimbărilor, dar această decizie trebuie să vină la pachet cu niște garanții. Condițiile noastre de muncă trebuie să ne permită să trăim după pensionare la fel de mult ca și alți angajați. 

Citește și: După zeci de ani de muncă, pensii de mizerie. Românii nu vor avea pensii decente nici peste două decenii

Dacă mâine ar fi eliminate aceste facilități în privința pensionări, ar trebui să vină la pachet cu eliminarea interdicțiilor pentru polițiști. Să putem protesta și noi, să putem face și noi grevă, la fel ca oricare angajat", a declarat Cosmin Andreica, președinte Sindicat Europol. 

×
Subiecte în articol: varsta de pensionare
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close