Antena 3 CNN Actualitate "Beizadeaua" care a lovit un poliţist cu maşina, pusă sub acuzare. Sindicatul Europol: Începe să se facă dreptate

"Beizadeaua" care a lovit un poliţist cu maşina, pusă sub acuzare. Sindicatul Europol: Începe să se facă dreptate

Răsturnare de situaţie după ce sindicatul Europol a semnalat, sâmbătă, că s-ar încerca exonerarea de răspundere a şoferului care a lovit cu maşina un poliţist în zona Gării de Nord din Capitală.

"Beizadeaua" care a lovit un poliţist cu maşina, pusă sub acuzare. Sindicatul Europol: Începe să se facă dreptate
Sursa foto: Sursa foto: Sindicatul Europol
de Adrian Iclozan    |    29 Noi 2020   •   23:50

Şoferul agresor, numit pe pagina de Facebook a sindicatului "beizadeaua" unei persoane din Secretariatul General al Guvernului, a fost în cele din urmă pus sub învinuire.

"După mediatizarea cazului, polițistul a fost chemat de procurorul de caz pentru a fi audiat în calitate de persoană vătămată. A fost însoțit de avocatul Sindicatului EUROPOL. În aceste momente, șoferul care a lovit cu autovehiculul un agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu este pus sub acuzare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Așteptăm cu mult interes deznodământul, în condițiile în care toate probele administrate demonstrează fără echivoc intenția șoferului de a lovi polițistul și de a se sustrage", se spune într-o nouă postare a sindicatului, publicată duminică seara.

Sindicaliştii Europol menţionează că, în goana sa, pentru a nu fi prins, şoferul agresor a trecut pe culoarea roșie a semaforului, a pătruns pe străzi unde accesul era interzis și chiar a lovit alte autoturisme parcate.

"Începe să se facă dreptate!", se încheie postarea menţionată.

Șoferul care a lovit un poliţist cu maşina, lăsat iniţial să plece acasă pentru că e "beizadeaua" cuiva din guvern

Potrivit Europol, atitudinea iniţială îngăduitoare a procurorului față de individul care a dat cu autoturismul peste polițist are legătură cu faptul că autorul agresiunii este "beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului".

"Încep să fie date telefoane și se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist. Nu vom tolera așa ceva! Aviz amatorilor!', se spunea sâmbătă, într-o postare actualizată de pe pagina de Facebook a sindicatului Europol.

Incidentul s-a produs în zona Gării de Nord. În imagini se vede cum o maşină aflată pe avarii demarează în trombă în timp ce poliţistul se îndrepta spre şoferul vehiculului.

Anterior, şoferul, care staţiona neregulamentar, fusese avertizat să se pună în mişcare. Acesta a devenit însă agresiv în exprimare iar poliţstul urma să îi ceară actele pentru control. N-a mai apucat, pentru că avea să fie lovit de cu partea laterală stângă a maşinii.

Impactul a fost atât de puternic încât omul legii a căzut la pâmânt. El s-a ridicat însă, s-a urcat în maşina de poliţie şi a pornit în urmărire agresorului, acesta fiind reţinut la câteva străzi de locul unde l-a lovit pe polţist.

×
Subiecte în articol: poliţist lovit beizadea Europol
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close