Antena 3 CNN Actualitate Evaluarea naţională 2022. Mesajul emoţionant trimis de o învăţătoare pentru părinţi: "Vă rog, faceţi asta şi priviţi-vă copiii cucerind lumea"

Evaluarea naţională 2022. Mesajul emoţionant trimis de o învăţătoare pentru părinţi: "Vă rog, faceţi asta şi priviţi-vă copiii cucerind lumea"

Evaluarea naţională 2022. "Examenul de Evaluare Naţională va începe în curând. Ştiu că toţi aveți emoții în legătură cu copiii voștri întrucât cu toții vă doriți ca aceştia să se descurce cât mai bine. Vă rog, faceți asta şi când faceți asta priviți-vă copiii cucerind lumea", spune o învățătoare, într-un mesaj pentru elevi şi părinți devenit viral pe internet.

Evaluarea naţională 2022. Mesajul emoţionant trimis de o învăţătoare pentru părinţi: "Vă rog, faceţi asta şi priviţi-vă copiii cucerind lumea"
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    08 Iun 2022   •   19:30

Evaluarea naţională 2022. Elevii înscriși la examen urmează să susţină două teste scrise în perioada 14-17 iunie.

Elevii vor intra în sala de examen la ora 08.30, iar înainte vor fi nevoiți să îşi lase gențile sau ghiozdanele într-o altă sală stabilită de comisia din centrul de examen.

În acest context, o învățătoare a trimis un mesaj pentru părinți, care în scurt timp a devenit viral pe toate reţelele sociale. Iată ce rugăminte le adresează cadrul didactic tuturor părinților. 

"Examenul de Evaluare Naţională va începe în curând. Ştiu că toţi aveți emoții în legătură cu copiii voștri întrucât cu toții vă doriți ca aceştia să se descurce cât mai bine.

Dar vă rog să vă amintiți că printre elevii care vor da evaluarea există un artist care nu are nevoie să înțeleagă matematica.

Există un antreprenor căruia nu îi pasă de istorie sau limba engleză. 

Există un muzician ale cărui note la știință nu vor conta în viitor.

Există un sportiv ale cărui abilitați fizice sunt mai importante decât geografia. 

În cazul în care copilul vostru va obține rezultate excelente, e grozav. Dar în cazul în care fiica sau fiul dumneavoastră nu va obține numai rezultate de top, vă rog să nu le distrugeți încrederea în sine şi demnitatea.

Spuneţi-le că este în regulă. Este doar o evaluare. Sunt făcuţi pentru lucruri mult mai mari în viaţă. Spuneţi-le că indiferent cât de mari sau mici vor fi rezultatele îi iubiţi şi nu îi veți judeca pentru ele.

Vă rog, faceți asta şi când faceți asta priviți-vă copiii cucerind lumea. O evaluare sau un rezultat nu le va curma visele şi nici talentele.

Şi vă rog, nu cred că medicii şi IT-iştii sunt singurii oameni fericiți din lume", este mesajul învățătoarei Toşa Teodora postat de grupul de Facebook Student în România

Evaluare națională 2022. Ce nu au voie elevii să facă în ziua examenului

Elevii nu au voie să aibă caiete, cărţi, manuale, culegeri sau dicţionare, ori ale documente care i-ar putea ajuta să rezolve subiectele.

Totodată, ei nu au voie să aibă asupra lor telefoane mobile, căşti sau alte dispozitive eletronice cu conexiune la internet pe care le-ar putea folosi pentru a frauda examenul.

Evaluare Naţională 2022. Calendar, rezultate şi cum se calculează media de admitere

Evaluare Naţională 2022. Modele de subiecte la limba română, matematică şi limba maternă

Evaluare Naţională 2022. Rezultate şi cum se calculează media de admitere

Elevii care susţin examenul de Evaluare Naţională 2022 vor da două teste scrise. Prima probă este cea la limba şi literatura română, programată pe 14 iunie 2022, potrivit edu.ro.

A doua probă a examenului de Evaluare Naţională 2022 este două zile mai târziu, la matematică. Primele rezultate vor fi afișate pe 23 iunie.

Media de admitere la liceu se calculează în baza unei formule: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN.

Concret, media de admitere se calculează adunând media generală de la evaluarea națională, care are o pondere de 80%, cu media generală de absolvire a claselor V-VII, care are o pondere de 20%.

MA reprezintă media de admitere, ABS reprezintă media generală de absolvire a claselor V-VIII, iar EN este media generală obținută la examenul de Evaluare Naţională 2022.

×
Subiecte în articol: invatatoare parinti Evaluare naţională
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close