Antena 3 CNN Actualitate Educație Evaluare Naţională 2022. Modele de subiecte la limba română, matematică şi limba maternă

Evaluare Naţională 2022. Modele de subiecte la limba română, matematică şi limba maternă

Evaluare Naţională 2022. Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte la limba română matematică şi limba maternă.

Evaluare Naţională 2022. Modele de subiecte la limba română, matematică şi limba maternă
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Marian Ilie
de Alin Tarnovschi    |    27 Mai 2022   •   11:54

Evaluare Naţională 2022. Elevii de clasa a VIII-a, care susţin examenul de Evaluare Naţională 2022, au la dispoziţie o serie de modele de subiecte la limba română, matematică şi limba maternă pentru a se obişnui cu testele pe care le vor da.

Elevii înscrişi  la examenul de Evaluare Națională 2022 urmează să susţină două teste scrise în perioada 14-17 iunie.

Elevii vor intra în sala de examen la ora 08.30, iar înainte vor fi nevoiţi să îşi lase genţile sau ghiozdanele într-o altă sală stabilită de comisia din centrul de examen.

Elevii nu au voie să aibă caiete, cărţi, manuale, culegeri sau dicţionare, ori ale documente care i-ar putea ajuta să rezolve subiectele. Totodată, ei nu au voie să aibă asupra lor telefoane mobile, căşti sau alte dispozitive eletronice cu conexiune la internet pe care le-ar putea folosi pentru a frauda examenul.

Evaluare Naţională 2022. Modele de subiecte

Primele modele de subiecte au fost publicate de edu.ro.

Testul la limba română va conţine două subiecte: la primul vor fi două texte la prima vedere în baza cărora elevii trebuie să răspundă la o serie de întrebări cu răspunsuri de tip grilă, iar la cel de-al doilea subiect elevii vor avea de redactat un text de cel puţin 150 de cuvinte.

Varianta de model pentru examenul la limba şi literatura română de la examenul de Evaluare Naţională 2022 poate fi descărcat AICI, iar baremul de corectare poate fi descărcat AICI.

Evaluare Naţională 2022. Modele de subiecte la limba română, matematică şi limba maternă

Testul la matematică va conţine trei subiecte de rezolvat. Fiecare dintre acestea valorează 30 de puncte, iar în cazul subiectelor cu mai multe cerinţe, fiecare va fi punctat separat cu câte 5 puncte.

Varianta de model pentru examenul la matematică de la examenul de Evaluare Naţională 2022 poate fi descărcat AICI, iar baremul de corectare poate fi descărcat AICI.

Evaluare Naţională 2022. Modele de subiecte la limba română, matematică şi limba maternă

Evaluare Naţională 2022. Calendar, rezultate şi cum se calculează media de admitere

Media de admitere la liceu se calculează în baza unei formule: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN.

Concret, media de admitere se calculează adunând media generală de la evaluarea naţională, care are o pondere de 80%, cu media generală de absolvire a claselor V-VII, care are o pondere de 20%.

MA reprezintă media de admitere, ABS reprezintă media generală de absolvire a claselor V-VIII, iar EN este media generală obţinută la examenul de Evaluare Naţională 2022.

Totodată, Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie şi modele de subiecte pentru limba ucraineană, slovacă, sârbă, rromani, maghiară, italiană şi germană.

×
Subiecte în articol: Evaluare Naţională 2022
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close