Evaziune cu miez de... nucă. Prejudiciul este estimat la 1.000.000 lei

de M.Z.    |    05 Feb 2013   •   08:25
Evaziune cu miez de... nucă. Prejudiciul este estimat la 1.000.000 lei Foto: inyourfacesnacks.com

Poliţiştii fac, marţi dimineaţă, zece percheziţii în Bucureşti şi judeţele Buzău, Ilfov şi Botoşani, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală de peste 1.000.000 de lei.

Nouă dintre percheziţii au loc la persoane fizice şi una la o persoană juridică, toate fiind cercetate în două dosare penale de evaziune fiscală, informează un comunicat de presă remis de Poliţia Română.

Descinderile vizează persoane care au făcut afaceri ilegale cu nucă şi miez de nucă, iar potrivit unor surse din rândul anchetatorilor în judeţul Buzău, percheziţiile au loc în localităţile Unguriu, Cozieni, Cislău şi Calvini, fiind căutat un lider al romilor din localitate, Nicolae Oiţă, conform Mediafax.

Persoanele vizate în acest dosar livrau marfa, respectiv nucă şi miez de nucă, unei firme din Botoşani care o exporta în ţările arabe, fără să fie plătite taxe şi impozite. Evazioniştii se foloseau inclusiv de documente falsificate, prejudiul creat prin vânzarea ilegală a unei mari cantităţi de nucă şi miez de nucă fiind estimat la peste un milion de lei.

La percheziţii participă poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău - Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi secţiile de Poliţie Rurală Pârscov şi Cislău.

x close