Antena 3 CNN Actualitate Evaziune fiscală de 10.000.000 euro. Clanul "Brătianu" din Vâlcea a fost destructurat

Evaziune fiscală de 10.000.000 euro. Clanul "Brătianu" din Vâlcea a fost destructurat

Evaziune fiscală de 10.000.000 euro. Clanul "Brătianu" din Vâlcea a fost destructurat
Sursa foto: Foto: ottopop.ro
de M.Z.    |    19 Oct 2012   •   09:44

Procurorii DIICOT fac 12 de percheziţii, vineri dimineaţă, în Olt şi Vâlcea, la locuinţele membrilor clanului "Brătianu" din Drăgăşani şi la firmele controale de aceştia, ei fiind suspectaţi de evaziune fiscală de 10 milioane de euro, după ce au vândut produse petroliere, zahăr şi ulei fără a plăti taxele.

Reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 28 de persoane, cunoscut sub denumirea de clanul "Brătianu", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT, informează Mediafax.

În urma percheziţiilor făcute la locuinţele învinuiţilor şi la sediile unor societăţi comerciale administrate de aceştia, 21 de persoane vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT Olt.

Membrii grupării sunt acuzaţi că au obţinut beneficii financiare substanţiale, folosind peste 20 de firme, pentru a efectua operaţiuni ilegale cu produse petroliere, zahăr şi ulei.
 
"Astfel, ca mod de operare, învinuiţii au derulat operaţiuni de import de produse petroliere (motorină, benzină, uleiuri) din Bulgaria, pe care le-au introdus şi comercializat pe teritoriul României, fără plata taxelor şi impozitelor aferente. În acest scop, învinuiţii au întocmit documente  false care să ateste că mărfurile au fost fie returnate în Bulgaria, fie exportate în Ungaria, către diferite societăţi comerciale controlate de către membrii  grupării", a precizat DIICOT.

În acelaşi mod, membrii grupării au efectuat operaţiuni comerciale cu cantităţi însemnate de zahăr şi ulei brut de floarea-soarelui, pentru care în mod fictiv se atesta că erau exportate, deşi, în realitate, mărfurile erau procesate la diferite fabrici din România şi ulterior "produsul finit" era comercializat în supermarketuri din ţară.

Prejudiciul produs în acest fel de membrii grupării a fost estimat la peste 10 milioane de euro.




×
Subiecte în articol: evaziune fiscala
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close