Antena 3 CNN Actualitate Evaziunea s-a mutat pe Internet. Mii de comercianţi online fac bani din bunuri comercializate ilegal

Evaziunea s-a mutat pe Internet. Mii de comercianţi online fac bani din bunuri comercializate ilegal

Evaziunea s-a mutat pe Internet. Mii de comercianţi online fac bani din bunuri comercializate ilegal
Sursa foto: Foto: techwench.com
29 Mai 2013   •   08:01

Evaziunea fiscală se mută uşor, dar sigur, pe internet. Mii de comercianţi vând tot felul de produse fără să emită nici un bon sau o factură fiscală. Autorităţile ştiu că fenomenul ia amploare însă puţine sunt instituţiile care fac ceva pentru a stopa astfel de practici.

De regulă, cei care nu au acte pentru marfa pe care o deţin propun obţinerea unei facturi de la un magazin mare de unde ar trebui să fie achiziţionate câteva produse. Ar trebui să fie acelaşi tip de marfă cu cea cumpărată de pe net. Astfel obţinem un document sub care am putea comercializa şi marfa lui cumpărată la negru.

Evaziunea fiscală din mediul on line este estimată anual la 30 de milioane de euro. Este doar o cifră estimativă, în realitate suma ar putea fi chiar şi de două ori mai mare.

Pe lângă poliţie, şi Ministerul Telecomunicaţiilor ar putea bloca astfel de site-uri unde se constată că cei care operează pe ele fac evaziune, însă o face doar la cererea altor autorităţi din domeniu, adică foarte rar.


×
Subiecte în articol: evaziune fiscala
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close