Antena 3 CNN Actualitate Exces de Putere. Băieţii deştepţi s-au întors. Afacerile mogulilor energiei

Exces de Putere. Băieţii deştepţi s-au întors. Afacerile mogulilor energiei

Exces de Putere. Băieţii deştepţi s-au întors. Afacerile mogulilor energiei
31 Iul 2015   •   21:47

Oana Stancu a prezentat, în emisiunea Exces de putere, informaţii despre mogulii energiei, fraţii Bogdan şi Constantin Buzăianu, cei care au pus pe picioare businessul Energy Holding (trader de energie) şi care au un important portofoliu de terenuri.

Potrivit Forbes.ro, împreună cu mai mulţi oameni de afaceri din ţară, Bogdan Buzăianu a concesionat, prin intermediul asociaţiilor de vânătoare pe care le deţine, zeci de mii de hectare de teren în Delta Dunării, potrivit informaţiilor vehiculate în presă. Bogdan Buzăianu şi Gheorghe Sotir deţin, prin Asociaţia de vânătoare „Şoimul“, cel mai mare fond cinegetic din Deltă,

Compania Energy Holding SRL a fost fondată în anul 2000 de către Bogdan Buzăianu şi preluată şase ani mai târziu de banca elveţiană Société Bancaire Privée. Fraţii Buzăianu au intrat în afaceri în 1993, când au fondat firma East Business Consulting&Management S.A., alături de mai mulţi parteneri, printre care şi Vasile Seclaman, fost secretar general al Consiliului Concurenţei. Businessurile lui Buzăianu din România sunt derulate prin interpuşi sau societăţi de tip offshore. Printre numele vehiculate ca fiind oamenii săi de încredere sunt Beat Corpataux şi Anton Corpataux. Buzăianu locuieşte mare parte din timp în Elveţia.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close