Antena 3 CNN Actualitate Exces de Putere. Dosarul Deaconeasa, corupţie sau execuţie?

Exces de Putere. Dosarul Deaconeasa, corupţie sau execuţie?

Exces de Putere. Dosarul Deaconeasa, corupţie sau execuţie?
24 Apr 2015   •   22:26

Dosarul lui Gheorghe Deaconeasa, denunţătorul Elenei Udrea, este un caz de corupţie sau o execuţie? Aceasta este tema pe care au dezbătut-o Oana Stancu şi invitaţii săi în emisiunea Exces de putere, făcând referire la cazul lui Gheorghe Deaconeasa, unul dintre denunţătorii Elenei Udrea. Joi, Gheorghe Deaconeasa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Gheorghe Deaconeasa a dezvăluit în 2012 cum l-a şantajat PDL prin instituţiile statului şi că a fost la un pas de a intra în puşcărie. Şi asta pentru că i-a supărat pe Elena Udrea şi Gheorghe Flutur, când a refuzat să cedeze aproape 30 de hectare din averea familiei pentru pârtia de schi din zona Vidra.

Tatăl şi sora lui Gheorghe Deaconeasa au fost invitaţii Oanei Stancu în emisiunea Exces de putere.

Gabriela Man, sora lui Gheorghe Deaconeasa, a precizat că fratele ei are 13 dosare penale pe numele său, în ultimul dosar fiind vorba de trafic de influenţă. Doamna Man a precizat că a analizat dosarul şi că din probele existente nu „se înţelege că ar fi vorba de trafic de influenţă”. Sora lui Gheorghe Deaconeasa a mai precizat că nu i-a recunoscut „stilul” fratelui său în interceptările existente la dosar.

„Noi nu am fost niciodată acuzați de DNA în legătură cu terenurile noastre”, a precizat, la rândul său, Gheorghe Deaconeasa, tatăl denunţătorului Elenei Udrea.


Denunţătorul Elenei Udrea, scos din joc de DNA?

Încă din 2001 de când a devenit şeful Ocolului Silvic Voineasa, Gheorghe Deaconeasa a făcut numeroase sesizări la instituţiile statului din cauza numeroaselor puneri ilegale în posesie ale unor falşi moştenitori. Problemele sale au început în 2005, când a făcut dosar penal unei firme apropiate ministrului PDL al Turismului, Gheorghe Flutur, care tăia hectare de pădure cu avize false.

După câţiva ani a câştigat definitiv şi irevocabil dreptul de proprietate a mai multor hectare de pădure care au aparţinut familiei sale. Terenurile se aflau exact în zona de interes a oamenilor Elenei Udrea, care voiau să înceapă lucrările la pârtia de la Vidra. Ioan Mihailă, secretarul general al ministerului, a fost trimis de Udrea să rezolve problema.

Cele 6 hectare urmau să fie cumpărate de cei doi. La notariat însă nu a mai văzut niciun ban.

Gheorghe Deaconeasa a făcut sesizari peste sesizari. La şefii DNA, la Ministerul Turismului şi chiar şi la mai marii PDL. Dar nimeni nu i-a rezolvat problema, iar acum este reţinut pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian