Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Dosarul Rarinca, instrumentat de procuroarea care l-a albit pe Traian Băsescu în dosarul spălării de bani

Exces de putere: Dosarul Rarinca, instrumentat de procuroarea care l-a albit pe Traian Băsescu în dosarul spălării de bani

Exces de putere: Dosarul Rarinca, instrumentat de procuroarea care l-a albit pe Traian Băsescu în dosarul spălării de bani
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Iun 2015   •   22:40

Oana Stancu a dezvăluit, la "Exces de putere", că procuroarea care a ţinut-o pe nedrept în arest preventiv pe Mariana Rarinca, timp de şase luni, este aceeaşi care l-a albit pe Traian Băsescu, în 2012, în dosarul spălării de bani.

Aflăm astfel că dosarul Marianei Rarinca a fost instrumentat de procuroarea Carmen Damian, cea care în 2012 i-a dat NUP lui Traian Băsescu în dosarul care viza legalitatea încheierii unor contracte de către Costel Căşuneanu cu Ministerul Transporturilor şi Primăria Municipiului Bucureşti, sub conducerea lui Traian Băsescu.

Oana Stancu a arătat, la "Exces de putere", cum procuroarea din dosarul Băsescu-Căşuneanu a minţit în legătură cu limuzina primită de Traian Băsescu de la Căşuneanu pentru o sumă cu mult mai mică decât valoarea ei. Procuroarea scria în decizie că tranzacţia cu autoturismul Mercedes S500 nu există, însă actul de vânzare cumpărare (VEZI FOTO) a fost făcut public încă din anul 2002. Mai mult, inclusiv Costel Căşuneanu declara la Antena 3 că i-a dat un Mercedes S500 lui Băsescu.




Procurorul General, Tiberiu Niţu, a cerut în instanţă redeschiderea acestui dosar, constatând că sunt indicii ale unor infracţiuni. Decizia instanţei de acceptare a solicitării lui Niţu o desfiinţează pe procuroarea Carmen Damian, arătând pas cu pas cum aceasta a lucrat pentru albirea lui Băsescu.

Judecătorii care au decis redeschiderea dosarului Băsescu-Căşuneanu îl acuză pe procurorul care a instrumentat cazul de neglijenţă. Magistraţii cer acum reluarea verificărilor tuturor contractelor care au existat între Costel Căşuneanu şi Traian Băsescu, în perioada în care acesta s-a aflat la conducerea ministerului Transporturilor şi a Primăriei Capitalei.



Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 
 
În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close