Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Sindicatele-căpuşă de la Electrica. Iată cum este umflată factura la energie, la casierie

Exces de putere: Sindicatele-căpuşă de la Electrica. Iată cum este umflată factura la energie, la casierie

Exces de putere: Sindicatele-căpuşă de la Electrica. Iată cum este umflată factura la energie, la casierie
01 Iun 2013   •   19:18

Oana Stancu a prezentat, în ediţia de sâmbătă seară a emisiunii "Exces de putere", de la Antena 3, cum au ajuns liderii sindicali din Energie să umfle facturile la curentul electric, după ce şi-au făcut firme şi au preluat serviciile de citire a contoarelor, cu tot cu angajatii respectivi.

Aşa au apărut societăţile sindicaliştilor SC Sindserv SA şi SC Alt Univers Company 2002 SA (controlate în principal de parlamentarul PSD Dumitru Chiriţa), care şi-au adjudecat printr-un contract pe o perioadă de 12 luni, casieriile din 8 unităţi teritoriale ale Electrica.

Banii viraţi prin aceste societăţi reprezintă de patru ori suma pe care instituţia în cauză ar fi suportat-o dacă ar fi angajat direct personal de specialitate.

Contactat telefonic în cadrul emisiunii "Exces de putere", directorul general al Confederaţiei Patronale a Industriei Serviciilor şi Comerţului, Adrian Izvoranu, a declarat că înfiinţarea celor două societăţi a avut ca scop, la acea vreme, salvarea angajaţilor din Electrica de la concediere.



×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close