Antena 3 CNN Actualitate Val de experimente după ridicarea sacilor cu probe de la Ferma Dacilor

Val de experimente după ridicarea sacilor cu probe de la Ferma Dacilor

Încep expertizele şi experimentele în dosarul Ferma Dacilor. Ieri, Cornel Dinicu a fost scos din arest şi dus la locul incendiului devastator. S-au ridicat zeci de saci cu probe care vor fi arse într-un experiment judiciar. Totul pentru ca anchetatorii să stabilească cum ar fi putut să pornească incendiul în care 8 oameni şi-au pierdut viaţa.

de Georgiana Murgilă    |    31 Ian 2024   •   11:00

Probe importante au fost ridicate de la Ferma Dacilor, după peste cinci ore de căutări şi cercetări la faţa locului la care a participat şi Cornel Dinicu, patronul complexului.

De asemenea, doi dintre cei trei experţi ai săi, avocatul lui Cornel Dinicu, criminalişti şi doi dintre procurorii de caz au fost prezenţi la locul tragediei. Anchetatorii au ridicat de la faţa locului mai mulţi saci cu probe, printre care fire electrice, bucăţi de lemn, bucăţi din scările de acces. Toate vor fi analizate în laborator pentru ca experţii să stabilească dacă au fost ignifugate.

"Nu numai că s-au ridicat probe şi a fost o echipă puternică de criminalişti aici, foarte mulţi şi foarte dotaţi. Au deplasat inclusiv un laborator criminalistic. Dar s-au făcut şi experimente. Şi anume, au pornit pompele să vadă dacă există curent. În toate aceste experimente, Cornel Dinicu a arătat exact fiecare moment cum s-a desfăşurat, cum a văzut el desfăşurarea evenimentelor, le-a arătat anchetatorilor fiecare din colţurile, ce a mai rămas din pensiune", a declarat Sorin Ovidiu Bălan.

În total, trei expertize vor fi efectuate după cercetările de ieri, iar într-un cabine de pirotehnişti se va face o reconstituire.

"Probele ridicate de aici, s-au tăiat cu drujba, s-au luat bucăţi de lemn din mai multe locuri din ruine, şi din scările rămase în picioare, trebuie să arate dacă au fost ignifugate, aşa cum a declarat Cornel Dinicu, şi dacă acea calitate a lemnului poate să dezvolte la ardere temperaturil atât de înalte", a mai explicat Sorin Ovidiu Bălan.

×
Subiecte în articol: incendiu Ferma Dacilor Cornel Dinicu
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close