Antena 3 CNN Actualitate Explozie puternică, urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia Năvodari: Un mort și cinci răniți

Explozie puternică, urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia Năvodari: Un mort și cinci răniți

O explozie a avut loc, vineri, în jurul orei 12:00, la niște rezervoare de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Planul roșu de intervenție a fost activat. Din informațiile primite pană acum, 5 persoane sunt rănite. A fost confirmat decesul bărbatului dat dispărut.

Explozie puternică, urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia Năvodari: Un mort și cinci răniți
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    02 Iul 2021   •   12:34

Momentul exploziei a fost filmat de oamenii aflați pe plaja din Mamaia-Nord. Un nor negru de fum dens se vede și de la Corbu, de acolo de unde reporterii Antena 3 au transmis imagini.

UPDATE 18.30 Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel:  2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse  traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută  a fost găsită decedată.

UPDATE 16:00 - Incendiul a fost lichidat în jurul orei 15.00, potrivit declarațiilor lui Raed Arafat. Bărbatul cu arsuri pe 45% din corp a fost preluat de elicopterul SMURD Constanța și dus la București, urmând ca elicopterul de la București să preia victima cu arsuri pe 25% din corp pentru a o transporta, de asemenea, în Capitală.

UPDATE 14:50 - Bărbatul dispărut după explozia de vineri de la Petromidia a fost găsit mort, a confirmat prefectul Constanței, Silviu Coșa. Este primul deces confirmat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, victimele au vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani

Până la acest moment, sunt raportate 5 victime, dintre care una în stare gravă.

Şeful DSU, Raed Arafat, la locul deflagraţiei: "Se luptă cu incendiul din mai multe zone, au fost mobilizate echipe şi din alte judeţe"

Şeful DSU, Raed Arafat, a mers de urgenţă, vineri, la locul exploziei de la Rafinăria Petromidia din Novădari.

"La acest moment, avem mai multe echipe, au fost echipe mobilizate şi din alte judeţe pentru sprijinul celor de la Petromidia

Se luptă cu incendiul din mai multe zone în jurul lui, pentru răcire şi control", a spus Raed Arafat, vineri, când a ajuns la locul exploziei.

Arafat: "4 victime, din care o persoană dispărută"

Cât priveşte victimele, "avem o persoană cu arsuri grave preluată de SMURD, două persoane cu leziuni uşoare şi o persoană dispărută", a anunţat şeful DSU.

"Este foc deschis aici, se luptă şi cu spumă.

Nu ştim cauza acum, important e să controlăm situaţia", a precizat şeful DSU, Raed Arafat.

O explozie a avut loc vineri, la niște rezervoare de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Planul roșu de intervenție a fost activat.

Pentru gestionarea incidentului, la fata locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulante SMURD și 1 unitate de terapie intensiva mobila, a declarat purtatorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU CL, TL, IL, GL și VN.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil. 

În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

Pompieri din cinci județe au fost trimiși la fața locului.

Potrivit surselor Antena 3, una dintre victimele în stare gravă ar avea arsuri de cai aeriene și pe aprox 45% din suprafața corpului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Explozie Petromidia. Pericol pentru turiști! Norul toxic se îndreaptă spre mare

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare despre evoluția norului de fum din zona Rafinăriei Midia, în intervalul orar 13.00 – 23.00. Norul de fum se va deplasa spre mare.

”La ora 13.00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului.

La înălțimi de pe peste 30...40 m, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din direcție predominant nordvestică.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, se apreciază că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic - vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est – sud-est (spre mare)

După orele 17.00 – 18.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină”, arată ANM.

ISU Constanța a trimis mesaj RO-ALERT după explozie

 

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close