Antena 3 CNN Actualitate Facebook, Twitter și Google doresc să devină un mediu ostil pentru terorişti

Facebook, Twitter și Google doresc să devină un mediu ostil pentru terorişti

Facebook, Twitter și Google doresc să devină un mediu ostil pentru terorişti
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Iun 2017   •   12:54

Platformele Facebook, Twitter și Google doresc să devină un mediu ostil pentru terorişti. 

Compania Facebook a anunțat că intenționează să devină un mediu ostil pentru terorişti, după atacurile de la Londra în urma cărora au murit şapte persoane. Mesajul vine și după ce prim-ministrul britanic Theresa May le-a cerut companiilor din domeniul internetului să acţioneze pentru combaterea extremismului, informează Reuters.

”Vrem ca Facebook să fie un mediu ostil pentru terorişti. Folosind o combinaţie de tehnologie şi analiză efectuată de oameni, lucrăm intens pentru îndepărta conţinutul terorist din platforma noastră imediat ce aflăm de existenţa acestuia – iar dacă aflăm că există o urgenţă ce implică un pericol iminent în privinţa cuiva, anunţăm poliţia”, a transmis Simon Milner, directorul politicii Facebook.

Potrivit Libertatea.ro, Twitter a transmis, de asemenea, că încearcă să combată răspândirea propagandei pe platforma sa.

”Conţinutul terorist nu îşi are locul pe Twitter. Continuăm să extindem utilizarea tehnologiei în cadrul unei abordări sistematice în vederea eliminării acestui tip de conţinut”, a declarat însărcinatul cu politica publică a Twitter în Marea Britanie, Nick Pickles.

Acesta a adăugat că, în 2016, compania a suspendat aproape 400.000 de conturi.

Totodată, Google a transmis că dorește un parteneriat cu Guvernul și ONG-urile pentru abordarea problemei terorismului.

”Suntem hotărâţi să lucrăm în parteneriat cu Guvernul şi ONG-urile în abordarea acestor probleme provocatoare şi complexe şi împărtăşim angajamentul Guvernului ca teroriştii să nu se exprime online”, a transmis compania Google.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close