Antena 3 CNN Actualitate Familia lui Bercea Mondial cere 260.000 de euro de la familia Băsescu

Familia lui Bercea Mondial cere 260.000 de euro de la familia Băsescu

de M.Z.    |    08 Sep 2014   •   12:28
Familia lui Bercea Mondial s-a constituit parte civilă în procesul în care e arestat preventiv fratele preşedintelui şi cere de la Mircea Băsescu 260.000 de euro. 
 
În timpul procesului, avocaţii lui Mircea Băsescu şi ai lui Marian Căpăţână, intermediarul şpăgii, au cerut ridicarea măsurilor preventive, respectiv arestarea. 
 
Este cea de-a 15-a încercare a fratelui preşedintelui de a scăpa din arest, după ce toate cele de până acum au fost refuzate de mai multe instanţe, pe motiv că este pericol public şi a demonstrat dispreţ faţă de justiţie şi de instituţiile statului. 

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

×
Subiecte în articol: mircea basescu Bercea Mondial
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close