Antena 3 CNN Actualitate Familia lui Bogdan Gigină a triplat suma cerută ca daună, după moartea polițistului: cere nouă milioane de euro

Familia lui Bogdan Gigină a triplat suma cerută ca daună, după moartea polițistului: cere nouă milioane de euro

Familia lui Bogdan Gigină a triplat suma cerută ca daună, după moartea polițistului: cere nouă milioane de euro
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    07 Dec 2016   •   17:18

Familia Gigină a triplat suma cerută inițial ca daună pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, astfel că acum solicită nou milioane de euro.

Au fost audieri pe bandă rulantă la DNA, miercuri, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Aproape întreaga familie a lui Gabriel Oprea a fost chemată să dea declaraţii în faţa procurorilor. Primul ajuns la audieri a fost fostul ministru, iar apoi au urmat fiul şi fiica acestuia. 

Pe surse, se pare că DNA a dispus sechestru pe o parte a averii lui Oprea, în condiţiile în care familia Gigină ar fi cerut daune morale în valoare de nouă milioane de euro pentru moartea poliţistului. 

Dar măsura s-a extins şi asupra copiilor săi, Gabriel Oprea junior şi Ana Maria Oprea, care au fost, de asemenea, chemaţi la DNA. Fostul vicepremier a trecut pe numele copiilor patru imobile chiar în acest an.

În acest dosar a fost pus sub acuzare și Petre Mazilu, patronul firmei care a săpat groapa în care a murit poliţistul Bogdan Gigină. Petre Mazilu a precizat că groapa respectivă era semnalizată corespunzător şi a declarat că că, probabil o parte de vină o are chiar poliţistul Gigină.

După ce i s-a comunicat că e suspect Petre Mazilu a mai fost anunţat de procurori şi de faptul că i se instituie şi lui sechestru pe avere. 

Şi reprezentantul firmei de gaz care răspundea de modul de semnalizare a gropii în care a căzut cu motocicleta poliţistul Bogdan Gigină a fost pus sub învinuire de DNA. Procurorii îi reproșează că semnele nu erau reflectorizante şi că nu a respectat distanţa minimă de presemnalizare de 240 de metri. 

Poliţistul Bogdan Gigină a murit anul trecut, în timp ce conducea o motocicletă a Brigăzii Rutiere Bucureşti, care făcea parte din dpozitivul de însoţire a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. Atunci, agentul de poliţie a pierdut controlul motocicletei, în condiţiile în care ploua şi a ajuns într-o groapă săpată pe şosea pentru lucrări la reţeaua de gaze. 

Informațiile au fost prezentate miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close