Antena 3 CNN Actualitate Mii de fântâni din România, infestate după inundațiile din ultimele săptămâni

Mii de fântâni din România, infestate după inundațiile din ultimele săptămâni

Direcția de Sănătate Publică a anunțat că mai multe bacterii au infestat apa din 1.500 de fântâni. Oamenii sunt nevoiți să meargă zeci de kilometrii pentru apă potabilă.

de Ioana Mircea    |    01 Iul 2023   •   08:24

Inundațiile de săptămâna trecută din județul Gorj au afectat și fântânile, unde apa a fost contaminată. Sunt peste 1.500 de fântâni din cele aproape 8.000 care există pe întreg teritoriul județului.

Cele mai multe dintre cele afectate se află în două localități în care nu a fost depistată nici măcar o sursă de apă bună. Direcția de Sănătate Publică a interzis consumul de apă din aceste două fântâni și a cerut autorităților locale să asigure apa din alte surse, pentru populație, pentru următoarele 45 de zile.

În acest timp, fântânile trebuie curățate, iar apa tratată. După trecerea celor 45 de zile, apa trebuie din nou analizată. Localitățile cele mai afectate sunt Turburea și Crușeț. Acolo localnicii merg la zeci de kilometrii distanță să-și procure apă pentru ei și pentru animale.

Citește și: România, la extreme: Val de caniculă, dar și ploi, vijelii și inundații! Prognoza meteo în perioada 3-31 iulie

Primarii din zonă au solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, pentru a aduce apă cu cisternele.

×
Subiecte în articol: Gorj inundatii
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close