Antena 3 CNN Actualitate Liderii Sanitas: ”Vom continua protestele până când principala revendicare, de creştere salarială cu 20%, va fi îndeplinită”

Liderii Sanitas: ”Vom continua protestele până când principala revendicare, de creştere salarială cu 20%, va fi îndeplinită”

Liderii Federaţiei Sanitas au declarat, miercuri, că apreciază deschiderea la dialog a premierului Marcel Ciolacu în vederea găsirii de soluţii privind salarizarea din sistemul sanitar, dar nu vor renunţa la calendarul de proteste anunţat până când principala lor revendicare nu va fi rezolvată de guvernanţi.

Liderii Sanitas: ”Vom continua protestele până când principala revendicare, de creştere salarială cu 20%, va fi îndeplinită”
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2024   •   18:24

Precizările au venit din partea preşedintelui Sanitas, Leonard Bărăscu, şi a prim-vicepreşedintelui, Iulian Pope, după plecarea prim-ministrului Marcel Ciolacu de la lucrările Consiliului Naţional al federaţiei.

"Mâine, vom fi la ora 9:30, în faţa Ministerului de Finanţe, nu putem să anulăm această acţiune pentru că este făcută pe ceea s-a întâmplat la nivelul Bucureştiului. (...) Ăsta este un moment prielnic, mâine, la 9:30, şi nu ne oprim de la acest lucru. Premierul a spus - mişcările sindicale şi ce aveţi de făcut, ca şi act în sine, vi le faceţi separat, sperăm să nu ajungem la forma finală, adică, până la urmă, la grevă. Ne-a propus un grup de lucru tehnic care să cuprindă cele trei ministere (Muncă, Sănătate, Finanţe - n.r.). Întâlniri putem începe de mâine, în funcţie de ce ne vor anunţa mâine premierul şi cei de la Ministerul de Finanţe, Sănătate, inclusiv domnul ministru, şi cei de la Ministerul Muncii. (...) Vom tatona în fiecare zi, în fiecare săptămâna", a afirmat Leonard Bărăscu.

Liderul Sanitas a precizat că, joi, 250 de reprezentanţi ai federaţiei vor picheta Ministerul de Finanţe.

Citeşte şiAngajații din Sănătate anunță grevă generală din luna februarie. Salariul pe care îl câștigă un medic, dar și o asistentă, într-un spital

Potrivit acestuia, premierul nu le-a avansat sindicaliştilor un calendar al posibilelor majorări de salarii în Sănătate.

Întrebaţi, dacă sunt dispuşi să renunţe la mişcările de protest în cazul în care guvernanţii le-ar oferi o creştere salarială mai mică faţă de cea revendicată, respectiv 10%, liderii sindicali au precizat că nu ar fi de acord.

"Nu, minimul este 20%, este o hotărâre a Consiliului Naţional pentru tot acest an, pentru toţi lucrătorii din sistemul sanitar, pentru toate categoriile profesionale, inclusiv personalul TESA", a spus Iulian Pope, scrie Agerpres.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close