Antena 3 CNN Actualitate Fenomenul uimitor care a gonit turiştii aflaţi pe plajă! Topul stațiunilor afectate

Fenomenul uimitor care a gonit turiştii aflaţi pe plajă! Topul stațiunilor afectate

Administrația Apelor Române Dobrogea-Litoral anunță că angajații săi au strâns în prima jumătate a lunii august de pe plaje 3.600 de tone de alge. Fenomenul a alungat numeroși turişti aflaţi pe plaje!

Fenomenul uimitor care a gonit turiştii aflaţi pe plajă! Topul stațiunilor afectate
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    17 Aug 2020   •   20:45

Potrivit Administrației Apelor Române Dobrogea-Litoral, în perioada 1 - 15 august de pe plajele de pe litoral au fost strânse 3.600 de tone de alge.

Tone de alge pe litoral. Topul celor mai afectate stațiuni

Costinești, Olimp și Mamaia Sud au fost cele mai afectate stațiuni, în perioada 1 - 15 August 2020 de fenomenul de înflorire algală”, au transmis reprezentanții Apelor Române.

De zece ani, litoralul nu a mai cunoscut aşa invazie de alge. Aceste alge nu oferă doar o senzație de disconfort la intrarea în apă, ci au și un miros neplăcut. Specialiștii spun că ies din adâncuri atunci când din cauza temperaturilor ridicate cresc concentrațiile de nutrienți din apă.

Algele sunt dăunătoare?

Până când algele vor dispărea în totalitate, autorităţile transmit că algele nu sunt dăunătoare, ci doar creează disconfort.

Citiți și:

Vești proaste pentru turiștii aflați pe litoralul românesc! Zeci de tone de alge s-au strâns la malul mării. "O nouă maree verde ne-a lovit"

×
Subiecte în articol: alge turisti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close