Antena 3 CNN Actualitate Fiica unei paciente arse în secţia ATI COVID Piatra Neamţ: "Am lăsat-o vie, am găsit-o arsă”

Fiica unei paciente arse în secţia ATI COVID Piatra Neamţ: "Am lăsat-o vie, am găsit-o arsă”

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI COVID şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Rudele pacienţilor arşi sunt în stare de şoc.

Fiica unei paciente arse în secţia ATI COVID Piatra Neamţ: "Am lăsat-o vie, am găsit-o arsă”
de Claudia Popovici    |    15 Noi 2020   •   12:45

Fiica unei paciente arse în incendiul care a avut loc, sâmbătă seara, la secţia ATI COVID Piatra Neamţ a venit azi la spital să afle detaliile cumplitului incident.

Mărturia cutremurătoare a fiicei: "Am lăsat-o vie, am găsit-o arsă"

Indurerată femeia a declarat pentru Antena 3 că a venit să îi ia portofelul mamei sale şi este şocată de cele întâmplate pentru că a lăsat-o pe mama ei vie şi azi a găsit-o arsă.

Rudele victimelor şi cadrele medicale sunt revoltate de declaraţia ministrului Sănătăţii, care a spus că pentru această tragedie suntem cu toţii vinovaţi

"Pentru situația de peste 30 de ani și pentru (...) neimplicare cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și nu doar autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, după tragedia de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, în urma căruia 10 pacienţi au murit şi alte 6 persoane au fost rănite.

În replică, ginerele femeii a răspuns revoltat că nu suntem cu toţii vinovaţi.

Fiica îndurerată: Ce se întâmplă? Am înţeles că nu este loc nici la morgă

"Am fost să ne-o dea astăzi şi nu am pregătit loc”, a mai spus în lacrimi fiica femeii arse în ATI.

Ea a mai precizat că totul era nou în secţia ATI dar că nu cunoaşte datele care au stat la baza transferului mamei ei în secţia unde a avut loc incendiul.

Femeia ucisă în incendiul de la ATI Piatra Neamţ a fost mamă pentru 22 de generaţii de copii. Ea deţinea un cămin privat pentru copiii aflaţi în dificultate.

"O mamă care mai avea 6 copii ai săi. O femeie dedicată, muncitoare, credincioasă şi mai ales, un OM BUN.

A plecat la spital în rugăciunile celor apropiaţi. Mulţi, toţi pe care i-a avut alături. O fată a sa, este asistentă la spital. Toată grija ei şi a familiei era îndreptată acolo, la Terapie Intensivă, de unde ar fi putut să plece vie şi pe picioarele ei.

Aseară, vestea a căzut peste toţi ca un trăsnet. “S-a dus acasă. S-a întors acasă. La Domnul. Acum e acolo”, a declarat pentru viatanemteana.ro, soţul femeii.

Declaraţia tulburătoare a fiicei: "Era bine mama mea şi a murit arsă în chinuri, arsă din cap până în picioare"

Ea a mai declarat că mama ei a primit tratamentul maximal şi că era bine, comunica şi urma să fie scoasă din reanimare, dar din păcate nu a mai avut nicio şansă.

"Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea", a mai spus îndurerată fiica.

Update 16:03 Povestea cutremurătoare a mamei Tatiana

Fiica mamei Tatiana este asistent medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ

În exclusivitate pentru Antena 3, tatăl ei a vorbit despre cum a aflat de cumplita tragedie.

"O feţită de a mea, care este asistentă la Spitalul Judeţean Neamţ, a fost pe la ea, aseară înainte de incendiu, era bucuroasă că a fost stabilizată, că respiră bine şi spune, tata, medicii , colegii meu au tratat-o extraordinar. O să fie bine”, a povestit soţul Tatianei

A aflat de incendiu de la TV

"Am aflat de la o emisiune de incendiu şi am sunat-o, dar plecase. Dacă mai stătea câteva minute acolo era şi ea în situaţia aceasta în salon. Era echipata Covid şi s-a dus să se schimbe un pic să îşi ajute colegii, ca nu au voie prea mult să stea acolo. Dacă mai statea câteva minute în interior acolo aveam două inmormântari”, a mai declarat îndurerat soţul femeii arse în ATI

 

Fiica unui alt pacient mort în secţia ATI COVID Piatra Neamţ: "Sun de 4 zile şi nu am aflat nimic de el. Mi-au închis telefonul că îi deranjez”

 “Sistemul este mort! Sun, să aflu că tata e la reanimare şi îmi închide telefonul. Domne, dar fă-ţi un program să poată să sune aparţinătorul dacă are nevoie de ceva”, a mai spus fiica  unui alt pacient decedat în incendiul de la ATI COVID Piatra Neamţ.

×
Subiecte în articol: incendiu ATI ATI Piatra Neamţ
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close