Antena 3 CNN Actualitate Pornhub dă în judecată Uniunea Europeană din cauza normelor privind conținutul online

Pornhub dă în judecată Uniunea Europeană din cauza normelor privind conținutul online

Pornhub și Xvideos contestă noile reglementări ale Uniunii Europene privind moderarea conținutului online. Producători de conținut pentru adulți din Europa atacă Uniunea Europeană în instanță.

Pornhub dă în judecată Uniunea Europeană din cauza normelor privind conținutul online
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2024   •   16:39

Două dintre cele mai mari companii de conținut pentru adulți din Europa, Pornhub și Xvideos, au depus acțiuni în instanță împotriva Uniunii Europene (UE), contestând noile obligații de moderare a conținutului online impuse de legislația recent adoptată. 

Potrivit documentelor depuse în instanță și unor surse bine informate, Pornhub contestă faptul că este inclusă în categoria așa-numitelor platforme online foarte mari, care se confruntă cu obligații suplimentare în temeiul noii Legi a Serviciilor Digitale (DSA).

Ambele platforme au cerut, de asemenea, instanței să suspede o regulă care le cere să construiască o bază de date publică detaliată a anunțurilor care rulează pe platformele lor, potrivit surselor.

Stripchat a depus, de asemenea, un dosar împotriva Comisiei Europene, dar încă nu este clar ce legislație UE contestă compania, scrie Politico.

Contestațiile au fost depuse la Tribunalul UE din Luxemburg pe 1 martie, în cazul Pornhub și Xvideos, și pe 29 februarie în cazul Stripchat.

În decembrie, Comisia Europeană a decis că cele trei plarforme pornografice intră în categoria platformelor online foarte mari, în baza definiției DSA.

Astfel de platforme se confruntă cu obligații suplimentare în lupta împotriva conținutului ilegal și dăunător.

×
Subiecte în articol: Pornhub conţinut pentru adulţi
Parteneri
Mugur Isărescu lasă de înţeles că se va ajunge la îngheţarea salariilor în România
x close