Antena 3 CNN Actualitate Fiul judecătorului Ion Tudoran, trimis în judecată de procurori după ce s-a dat drept avocat

Fiul judecătorului Ion Tudoran, trimis în judecată de procurori după ce s-a dat drept avocat

Fiul judecătorului Ion Tudoran, Alexandru Ion-Tudoran, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru exercitare fără drept a unei profesii, după ce s-a dat drept avocat folosind un document fals.

Fiul judecătorului Ion Tudoran, trimis în judecată de procurori după ce s-a dat drept avocat
de Georgiana Adam    |    07 Dec 2021   •   11:50

Ancheta demarată în anul 2019 de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a plecat de la un proces în care Alexandru Ion-Tudoran, fără a fi avocat, şi-a reprezentat tatăl, respectiv pe judecătorul Ion Tudoran, la Tribunalul Dâmboviţa, într-un proces de drepturi salariale intentat Ministerului Justiţiei şi Curţii de Apel Bucureşti.

Ancheta efectuată de procurorii din Ploieşti ar fi scos la iveală faptul că fiul judecătorului Tudoran a profesat ca avocat, fără să fie membru al Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR).

Incapabil să acceadă în Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), Alexandru Ion-Tudoran și-a obținut în mod fals, în anul 2015, statutul de avocat în Madrid. Cu legitimația de avocat spaniol în buzunar eliberată de Ilustre Colegio de Abogados de Madrid, el a început să profeseze pe teritoriul României, notează evz.ro.

Deşi ar fi trebuit să susţină un examen pentru a fi înscris ca avocat străin ce profesează în România, Alexandru Ion-Tudoran, fiul judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran, a fentat examenul şi, în schimb, a obţinut un document ce pare a fi contrafăcut, respectiv o împuternicire avocaţială scrisă atât în limba română, cât şi în limba spaniolă.

Cu respectiva împuternicire, fiul judecătorului Tudoran a profesat ca avocat în mai multe cauze, inclusiv la Tribunalul Dâmboviţa, acolo unde şi-a reprezentat tatăl.

Aceeaşi împuternicire ar fi fost depusă de Alexandru Ion-Tudoran şi la Judecătoria Buftea, Judecătoria Cornetu, Judecătoria Giurgiu, Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Tulcea.

×
Subiecte în articol: Ion Tudoran Alexandru Ion-Tudoran
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close